Facebook'ta 360 derece video dönemi başlıyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Facebook'ta 360 derece video dönemi başlıyor

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg kişisel sayfasından paylaştığı bir video ile 360 derece video sürprizi yaptı. İşte Facebook'a 360 derece görüntülenebilen videolar yükleyebilmeniz için takip etmeniz gereken adımlar ve yapmanız gerekenler..

Takip Et

Hızla gelişen teknoloji çoğu zaman hayatımıza da sosyal medya aracılığıyla dahil oluyor. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg kişisel sayfasında paylaştığı bir video ile, Facebook'un 360 derece video startını verdi. Altta verilen video linkinden siz de 360 derece video deneyimini test edebilirsiniz. Masaüstü bilgisayar kullanıcıları,  görüntünün üzerine basılı tutarak videonun perspektifini değitirerek her açıyı görebilir.

Peki Facebook'a 360 derece video nasıl yüklenir:

Bir 360 video, aynı anda bir sahneyi 360 derece olarak tüm açılardan kaydeden bir kamera sistemi ile oluşturulur. İzleyiciler, kaydırma ve döndürme hareketiyle 360 videonun perspektifini değiştirerek farklı açılardan izleyebilir.

ZAMAN TÜNELİNDE NORMAL VİDEO YÜKLER GİBİ YÜKLENEBİLİR

Videonun kaydedildiği kamera sistemi, 360 meta verilerini video dosyasına ekleyen bir 360 veya küresel kamera sistemiyse, bu 360 videoyu kişisel Zaman Tünelinize normal bir video yükler gibi yükleyebilirsiniz.

Videonun kaydedildiği kamera sistemi, 360 meta verilerini video dosyasına eklemiyorsa, 360 meta verilerini video dosyasına ekleyin ve Zaman Tünelinize normal bir video yükleme adımlarını izleyin.

Facebook 360 derece video buradan izleyin

360 Kameralar

360 meta verilerini otomatik ekleyen kameralar şunlar

* RICOH THETA

* ALLie by IC Real Tech

* Giroptic 360cam

* 360fly

- Videonuzu paylaşmadan önce Gelişmiş sekmesine tıklayın

- Daha sonra Bu video 360° formatında kaydedildi ifadesinin yanındaki kutuyu işaretleyerek 360 - Kontrolleri sekmesini görünür hale getirin.

- Videonuzun ilk kamera yönünü ve görüş alanını belirleyebilmek için 360 Kontrolleri sekmesine tıklayın

Paylaş'a tıklayın ve işte bu kadar, artık her açıdan izlenebilirsiniz..

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin