Ezanı ‘remix’ yapan DJ 1 yıl hapis cezası aldı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Ezanı ‘remix’ yapan DJ 1 yıl hapis cezası aldı

Tunus'ta, sahne aldığı bir eğlence mekanında Ezan'ı 'remix' formatında çalan DJ'e 1 yıl hapis cezası verildi. DJ'in sahne aldığı gece kulübü ise kapatıldı.. DJ konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı..

Takip Et

Dax J ismiyle bilinen DJ “kamu önünde ahlâksızlık ve halkın değerlerini incitmek”ten suçlu bulundu. İngiliz DJ’in ülkeden ayrıldığı belirtiliyor. BBC Türkçe’nin haberine göre DJ Dax J bu olaydan sonra yaptığı açıklamada çaldığı müzikten rahatsız olan herkesten özür dilemişti. “Amacım hiçbir şekilde birini üzmek veya rencide etmek değildi” dedi.

SAHNE ALDIĞI KULÜP KAPATILDI

Nabeul Valisi Mnaouar Ouertani, gece kulubünün ikinci bir emre kadar kapalı kalacağını, işletmecisinin de gözaltına alındığını açıklamıştı.

Tunus'un popüler tatil beldelerinden Hammamet'teki Orbit Müzik Festivali'nde çekilen ve Pazar günü paylaşılan video, Tunus'ta bazı sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekmişti.

Videoda, bazı insanlar 'ezanın remixi'ni dinleyip dans ederken görüntülenmişti.

Festivalin organizatörleri Pazartesi günü Facebook sayfası üzerinden özür dilemiş ancak "hakaret edici müzik" çalınmasından sorumlu olmadıklarını açıklamışlardı.

Facebook sayfasından yapılan açıklamada (Fransızca) ayrıca DJ'in, Tunus gibi bir Müslüman ülkede, dinleyicilerin bu müzikten rencide olacağını fark edemediğini söyledi.

DJ DAX J 1 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin