Eurovision 2017'yi Portekiz'den Salvador Sobral kazandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Eurovision 2017'yi  Portekiz'den Salvador Sobral kazandı

2017 Eurovision Şarkı Yarışması'nı 'Amar Pelos Dios' şarkısıyla Portekiz'den Salvador Sobral kazandı. Bu arada Eurovision 2017 de şoke eden bir gelişme yaşandı.. Ukrayna'nın doğusunda 4 sivilin yaşamını yitirdiği olaylar sonrası Devlet Başkanı Proşenko, Eurovision şarkı yarışmasından çekildiklerini açıkladı

Takip Et

Ukrayna’nın doğusundaki Avdeyevka kentinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların saldırısı sonucu 4 sivil yaşımını yitirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, başkent Kiev’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nın finaline Avdeyevka'da sivillerin hayatını kaybetmesi nedeniyle katılmayacağını bildirdi. Ev sahibinin çekildiği yarışmanın galibi ise Portekiz'den Salvador Sobral oldu. 

Portekiz Eurovision şarkısı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen 2017 Eurovision şarkı yarışmasını Portekiz kazandı.

Türkiye ve Rusya'nın katılmadığı yarışmada Bulgaristan adına yarışan 16 yaşındaki Kristov Kostov ikinci, Moldova ise üçüncü oldu. 

Salvador Sobral Eurovizyon şarkısı

Ukrayna’nın doğusundaki Avdeyevka kentinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların saldırısı sonucu 4 sivil yaşımını yitirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, başkent Kiev’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nın finaline Avdeyevka'da sivillerin hayatını kaybetmesi nedeniyle katılmayacağını bildirdi.

Donetsk Askeri-Sivil Yönetimi Temsilcisi Pavel Jebrivskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya yanlısı silahlı ayrılıkçıların Avdeyevka’da sivillerin yaşadığı mahalleye ateş açtığını bildirdi.

Eurovision 2017 Finali Ukrayna

Jebrivskiy, “Sapronov Mahallesi'nde bir eve top mermisi düştü. Patlama sonucu 3 kadın ve bir erkek sivil hayatını kaybetti.” ifadelerini kullandı.

Jebrivskiy, bir kişinin de yaralandığını kaydetti.

Eurovision Şarkı Yarışması’nın finaline katılmayacağını bildiren Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, yarışmanın Ukrayna için çok önemli olduğunu belirterek, “Avdeyevka kentine saldırı düzenlendi ve siviller hayatını kaybetti. Eurovision şarkı yarışmasının finaline katılmayı iptal etmeye karar verdim.” açıklamasında bulundu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin