Erken seçim öncesi, Genel af, bedelli askerlik ve erken emeklilik beklentisi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Erken seçim öncesi, Genel af, bedelli askerlik ve erken emeklilik beklentisi

Erken seçim öncesinde, “bedelli askerlik” ve” erken emeklilik” beklentisi içindeki milyonlarca vatandaş hükumetin adım atmasını bekliyor.. Sosyal medyadaki paylaşımlarda, erken seçime giderken bedelli askerlik ve erken emeklilik konusunu, hükumetin bir oy kozu olarak kullanıp yürürlüğe sokacağı beklentisi öne çıkıyor.. Hükumetin oy almak için milyonlarca vatandaşın bu beklentisini karşılıksız bırakmayacağı düşünülüyor.. Öte yandan, Meclis kapanmadan 'az maddeli' bir ekonomik paketin yasalaşacağı ve paketin şu anda komisyonlarda görüşülme aşamasında olduğu öğrenildi.. Yine sayıları milyonları aşan tutuklu ve hükümlü yakınları da hükumetin erken seçim öncesi bir genel af veya kısmi af çıkarmasını talep ediyor... Kamuoyunca bilinen ve vicdanları yaralayan çocuklara yönelik tecavüz ve cinayet olayları, kadınlara yönelik işlenen tecavüz ve yine hunharca cinayetler dolayısıyla 'kısmi af' olarak gündeme gelmesi isteniyor..

Takip Et

Genel af, Erken Emeklilik, Bedelli askerlik; Erken seçim öncesi sosyal medyanın en çok cevabını aradığı konular arasında..  Sosyal medya 3'e ayrıldı: 'Af Yoksa Oy Yok' diyenler,  'Bedelli Askerlik Yoksa Oy Yok' diyenler ve  'Erken Emeklilik Yoksa Oy Yok'.. diyenler.. Bu tür talepleri olan paylaşımlar, beğeni ve paylaşım rekorları kırıyor..

Sosyal medya kullanıcıları, Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilere yönelik paylaşımlarında “Önce bedelli, sonra oy”, “Seçim beyannamenizde EYT çözümü yoksa, oy yok” gibi ifadeler kullanıyor.

İLGİLİ HABER

ERKEN SEÇİMDEN ÖNCE GENEL AF ÇIKAR MI?

Erken seçim öncesinde yine sosyal medyada en çok tartışılan konulardan birisi de genel af veya kısmi af.  Af konusu iktidar partileri için seçim öncesi büyük bir risk olarak görülmektedir. Üstelik ülkenin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında, toplum vicdanını yaralayan olayların sayısında büyük bir artış görülüyor. Çocuklarımız, kadınlarımız tecavüze uğruyor ve hunharca işlenen cinayetlere kurban gidiyor. Bu olaylara adı karışan sanıkların, canilerin affedilmesinin bile tartışma konusu olması büyük bir infiale yol açar ve teklif dahi edilmez. Bu durum göz önünde tutulduğu takdirde, toplum vicdanını yaralamayacak bir af düzenlemesi bugün bir olağan karşılanabilir.. Tutuklu ve hükümlü sayılarıyla birlikte, icra davaları gibi milyonlarca davanın düşmesi ve mahkemelerin dosya yükünün de ortadan kalkması adına bir af düzenlemesi olumlu karşılanabilir.. Son yıllarda yargının içinde bulunduğu durum(FETÖ davalarında açığa alınan hakim, savcı, polis), mağdur sayısının yüzbinleri, hatta dolaylı olarak milyonları bulması bir affın da gerekli hale getiren başlıca nedenler olarak görülüyor.

UYUM YASALARI HAZIRLANACAK...

Seçime sadece 2 ay kalması nedeniyle hükümet, Meclis’i mayıs ortasına kadar çalıştırmayı planlıyor. Meclis, gelecek hafta Cumhurbaşkanlığı seçimi için uyum yasasını çıkaracak. Ardından yeni üniversitelerin kurulmasına dair yasa tasarısı gündeme gelecek.

MECLİS KAPANMADAN 'EKONOMİK PAKET' YASALAŞACAK!

Hükümet, Meclis kapanmadan ekonomi içerikli “az maddeli” bir paketi de yasalaştırmayı hedefliyor. “Komisyonlarda görüşülme” aşamasında bulunan cinsel istismarla mücadele yasa tasarısı ise vakit darlığından kadük olacak.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin