Erdoğan: Kur artışı Türkiye gerçeği değil. Yüzde 7.4 büyüdük


yayincilar/anadolu-ajansi---aa/anadolu-ajansi---aax60.jpg Kaynak: Anadolu Ajansı - AA
Erdoğan: Kur artışı Türkiye gerçeği değil. Yüzde 7.4 büyüdük

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP'nin düzenlediği iftar yemeğine konuştu. Ekonomide yaşanan son olayları değerlendiren Erdoğan, "Döviz kurunda üstesinden gelemeyeceğimiz bir durum yok.. Kurdaki dalgalanma Türkiye gerçekleriyle ilgili değildir. Yüzde 7.4 büyüdük.." dedi.

Takip Et

Erdoğan ekonomik gündeme ilişkin olarak, “Özellikle son günlerde yaşanan kurlardaki değişime değinmek istiyorum.

Ülkemizde kurlarda yaşanan kısmi dalgalanma Türkiye gerçekleriyle ilgili değildir. Türkiye 7.4 büyüdü. Büyümeye de devam etmektedir. Bankalarımız ABD ve Avrupadaki muadillerinden daha iyi durumdadır. Böyle bir ortamda ülkemizdeki kurdaki dalgalanmanın sebebini iyi tespit etmek gerekir. Bu küresel bir sorundur. Türkiye gibi ülkeler bu dalgalanmayı daha derinden hissetmektedir” açıklamasında bulundu.

“ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ BİR DURUM YOK”

Erdoğan, “Bir kez daha söylüyorum, finans piyasalarındaki gelişmeler bizim ekonomimizle ilgili değildir. Şahsım başta olmak üzere, ekonomi yönetimiyle beraber konuyu takip ediyoruz. Bakın ekonomi yönetiminde farklı düşünen arkadaşlarımız da olabilir. Bunu da söylüyorum. Döviz kurunda üstesinden gelemeyeceğimiz bir durum yok. Türkiye serbest piyasa ekonomisini tüm kurumları ve kurallarıyla uygulayan bir ülkedir” dedi.

DÖVİZ ALMAYIN ÇAĞRISI

“Türkiye, serbest piyasa ekonomisini tüm kurallarıyla ve kurumlarıyla uygulayan bir ülkedir. Bugün olduğu gibi yeni yönetim sisteminde de para politikalarında küresel yönetişim ilkelerine bağlı kalmayı sürdüreceğiz ama küresel yönetişim biçimlerinin de ülkemizi bitirmesine müsaade etmeyeceğiz, onu da açıkça söylüyorum. Özellikle mali disiplinin süreceğinden ve finansal istikrarın gereğinin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Ben tüm halkıma tüm vatandaşlarıma sesleniyorum, lütfen kendi yerli paranızı dövize değişmeyin. Yerli paramızla hareket etmeye devam edelim. Millilik budur, yerlilik budur, vatanseverlik budur. Eğer buna sahip çıkarsak bilesiniz ki yarınlar bizim için çok daha farklı olacaktır. Bugüne kadar pek çok badireyi atlatmış olan Türkiye Allah’ın yardımı ve milletimizin desteği ile bu meselenin de üstesinden gelecektir.” AA

Kaynak: Anadolu Ajansı - AA

Youtube Kanalımızı Takip Edin