Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Yıldırım’ı birlikte kabul edecek!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Yıldırım’ı birlikte kabul edecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli ve Başbakan Yıldırım'ı birlikte kabul edecek.

Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişime karşı birlik içinde hareket eden Başbakan ve iki muhalefet liderini Saray'a davet etti. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra CHP ve MHP liderleri ilk kez Saray'a gidecek.

TARİHİ GÖRÜŞME: Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ı saat 14.00'te Beştepe'ye davet etti. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, bu davetin, 3 liderin darbe girişimine karşı takındıkları demokrat tutum nedeniyle teşekkür anlamına geldiği bilgisini verdi.

İLK KEZ: Erdoğan, 2014'te Cumhurbaşkanı seçildikten bir süre sonra Beştepe'de yapılan Başbakanlık binasını kendisine tahsis ederek buraya taşındı. Yaklaşık 2 yıldır CHP ve MHP liderleri Saray'a gitmedi. Sadece izin verilen bazı CHP ve MHP'li milletvekilleri ile belediye başkanları Cumhurbaşkanlığı'na gidebildi. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin bugün yapacakları kritik ziyaret ‘ilk' olma özelliğini taşıyor.

ÜLKE ÇIKARI…: CHP Lideri, Saray'ın yapımıyla ilgili ‘kaçak' tartışmaları nedeniyle gitmeme kararı almıştı. Geçtiğimiz yıl bu konuda ısrarlı sorular üzerine Kılıçdaroğlu ‘ülkenin çıkarları için gerekirse giderim' demişti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin