Erdoğan'dan yeni çıkış: Mehmetçik değil, Muhammedçik!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Erdoğan'dan yeni çıkış: Mehmetçik değil, Muhammedçik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da Afrin şehidi Muhammed Kır'ın cenaze töreninde konuştu.. Erdoğan geçtiğimiz günlerde 'İslam'ın güncellemesi gerekiyor' çıkışı yapmış, gelen tepkilerden sonra geri adım atmış ve Saray'dan yapılan açıklamada konunun yanlış anlaşıldığı ifade edilmişti. Bu olay tazeliğini korurken Erdoğan bu kez de, İstiklal Marşı'nın yüreğine dokunmadığını öne sürerek, yeni bir beste yapılması gerektiğini söylemiş ve gelen tepkiler karşısında yine geri adım atılmıştı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son çıkışı bugün şehit cenazesinde yaptığı konuşmada oldu: Türk askeri aslında 'Mehmetçik' değil 'Muhammedçik' dedi..

Takip Et

SON DAKİKA: TÜRK ASKERİ MEHMETÇİK Mİ, MUHAMMEDÇİK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit cenazesinde yaptığı açıklamalarla yine ezber bozdu..

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da Afrin şehidi Muhammed Kır’ın cenaze töreninde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamaları:
Onlar Peygamberlere en yakın makamda muamele görecekler. Düşünmesi gereken biziz. Peygamber efendimize uğurluyoruz. İnşallah komşu olacaklar. Şehitlerimiz büyük bir mücadeleyi, dinimiz için, özellikle vatan, millet, ezanımız için verdiler, veriyorlar. Şu anda Muhammedimiz bizi dinliyor.

İLGİLİ HABER

Muhammedimiz aslında ismini Mehmetçiğin Osmanlı, Muhammedi kullanmamış, olur ya ona uymayan bir şey yapabilir, inceltmiş, Mehemmed demiş, sonra Mehmet demiş, ordumuzun mensuplarına da küçük Muhammed adına Mehmetçik demiş. İslam dünyasında böyle başka asker yok. Rabbim, rahmeti ile inşallah tecelli etsin. Bizlere de bu makamı inşallah lütfetsin diyorum. Tüm şehitlerimiz için ve şu anda terör mücadelesinde olsun, özellikle de Afrin savaşında Rabbim bizlere fethini yakın kılsın diyorum. Çünkü müjdesi var. İnşallah bu müjde de bize yaklaşıyor diye düşünüyorum.

Şehit Muhammed Kır Erdoğan Konuşması

MEHMETÇİK Mİ MUHAMMETÇİK Mİ?

"VAH MEHMETÇİK, VAH"

Silahlı Kuvvetler Dergisi, Mehmetçik"in hikayesini yazmıştı;

Ocak 1912'de Trablusgarp'ta Tobruk Savaşında bir subayın yanında çarpışan Mehmet isimli asker şehit düştü. Onbaşı, subaya dönüp "Kumandan Mehmet şehit düştü" diye bağırdı. Subay da "Vah Mehmetçik, vah" diye karşılık verdi. Subayı duyan diğer askerler şehit düşen askerin ismini Mehmetçik sanıp "Mehmetçik şehit düştü" diye bağrıştı. O sırada Osmanlı mensubu olan Arap askerler ise dilleri dönmediğinden, "Muhammedçik, Muhammedçik şehit oldu" diye bağırdı. Alay yazıcısı da deftere "ilk şehidimiz Mehmetçik" diye yazdı. O gün şehit düşen, gazi olan ama adı bilinmeyenlerin hepsine Mehmetçik denildi.

TSK Dergi Mehmetçik, Muhammedçik

 

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin