Erdoğan'dan itiraf: Eğitimde başarısız olduk. Üniversite giriş sınavı değişiyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Erdoğan'dan itiraf: Eğitimde başarısız olduk. Üniversite giriş sınavı değişiyor

Son dakika gelişmesi.. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk sinyalini verdiği 'üniversiteye giriş sınavı' değişikliğe gidiliyor.. YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye giriş sınavının bir hafta sonunda başlayıp bitirileceğini belirterek, puan türünde de değişiklik yapılacağını söyledi. Saraç'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise son 15 yıl içerisinde eğitim sistemi üzerindeki başarısızlığı itiraf etti, Erdoğan, Türkiye'de her alanda çok büyük reformlara imza attık. İki alanda arzu ettiğimiz gelişmeyi sağlayamadık. Bunlar eğitim ve öğretimdir. Kültürdür. dedi.

Takip Et

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye giriş sınavlarında değişiklik olacağını belirterek, yeni sistem için, "Sınavı 1 haftada gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 18 puan türünü de azaltmayı planlıyoruz. Türkçe ve Matematik ağırlıklı olacak" dedi

Saraç, üniversiteye giriş sisteminde sınav stresinin azaltılması gerektiğini belirterek, yeni düzenlemeyle üniversite sınavının bir hafta sonunda başlayıp bitirmeyi istediklerini söyledi. Saraç, puan türlerinde de değişiklik yapacaklarını belirterek, “Puan türlerini azaltmaya gidiyoruz. Sayısal, sözel ve eşit ağırlıklı olacak.

Sınavsız Üniversite, YÖK Üniversiteye giriş sınavı değişiyor, İşte yeni sistemin detayları

Yeni sistemde önemli değişiklik; Saraç, "Türkçe ve Matematik, bu sınavın merkezinde olacak. Milyonlarca öğrenci ve aileye belirtmek isterim ki asla tedirgin olmasınlar, sorular aynen eskisi gibi Milli Eğitim müfredatından olacak" diye konuştu.

Külliyemizde sizlerle bir arada olmak, üniversitelerimize güç katmaktadır. YÖK olarak önümüze somut hedefler koyduk. İhtisaslaşma, mühendislik ve temel bilim alanlarına yönelik YÖK planlamaları, YÖKDİL, ALES sınavlarındaki köklü değişiklikler.

Ülkenin geleceği açısından temel bilimler eğitiminde bu yıl doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EĞİTİM VE KÜLTÜRDE BAŞARISIZ OLDUK

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın ardından kürsüye çıkan Erdoğan eğitim sisteminde gelinen son nokta için şu sözleri ifade etti; YÖK'e iki yeni hedef açıklamak istiyorum. Öğretmen yetiştiren programlarının geliştirilmesi bunlardan ilki. Öğretmen kalitesi meselenin önemli boyutlarından biri. Müfredattan ders kitaplarına, yüksek öğretime geçişe kadar eğitim ve öğretimde çözmemiz gereken pek çok sorun bulunuyor. Türkiye'de her alanda çok büyük reformalara imza attık. İki alanda arzu ettiğimiz gelişmeyi sağlayamadık. Bunlar eğitim ve öğretimdir. Kültürdür. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin