Erdoğan'dan Can Dündar'la İlgili Soruya Yanıt: Kendisi Bir Ajandır


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan'dan Can Dündar'la İlgili Soruya Yanıt: Kendisi Bir Ajandır

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman gazetecinin Can Dündar'la ilgili sorusuna 'Bu kişi Türk yargısına göre devlet sırlarını ifşa eden bir ajandır' şeklinde yanıt verdi.

Takip Et

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier tarafından resmi törenle karşılananCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenledi.

ERDOĞAN'DAN CAN DÜNDAR SORUSUNA YANIT

Basın toplantısına damga vuran konu ise Alman gazetecinin Can Dündar'la ilgili sorusuydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu soruya 'Can Dündar'ın bir ajan olduğunu, devletin sırlarını ifşa etme durumunda olan bir kişi olduğunu ve bunun 5 yıl 10 aya mahkum edildiğini biliyorsunuzdur. 5 yıl 10 aya mahkum olan bir kişi, kaçarak Almanya'ya gelmiştir. Şu anda bu kişi Türk yargısına göre bir mahkumdur ve 5 yıl 10 ay mahkumiyeti vardır, ajandır. Devletin sırlarını ifşa etmiştir. Hiçbir ülkede devletlerin sırları ifşa edilmez, suç teşkil eder' şeklinde yanıt verdi.

Erdoğan'dan Can Dündar'la İlgili Soruya Yanıt: Kendisi Bir Ajandır
Erdoğan'dan Can Dündar'la İlgili Soruya Yanıt: Kendisi Bir Ajandır

'İADESİNİ İSTEMEK EN DOĞAL HAKKIMIZDIR'

Türkiye'nin Almanya ile suçluların iadesi konusunda anlaşma yaptığını belirten Erdoğan, açıklamasının devamında 'Bir diğer konu biz Almanya ile suçluların iadesi anlaşması yapmış bir ülkeyiz. Bizim böyle bir suçluyu iadesini istemek en doğal hakkımızdır. Bir Alman hakikaten burada yargılanmış mahkum olmuşsa, bizden Almanya isteyebilir. Biz de bunu vermek durumundayız. Böyle bir şey benim başıma gelse, ben veririm, hiç bakmam' ifadelerini kullandı.

MERKEL: KENDİSİ KATILMAMA KARARI VERMİŞTİR

Merkel de Can Dündar'la ilgili soruya şu yanıtı verdi: 'Yanlış anlaşılma olmasın diye şunu söylemek istiyorum. Burada herhangi bir şekilde iki sınıflı bir akreditasyon yoktur. Çok sayıda gazeteci burada bulunuyor, bundan ötürü herkes tek tek soru soramıyor. Ama eşitlik açısından bu hak tanınmıştır. Bunu açıklamak istedim. Can Dündar'ın kendisi katılmama kararı vermiştir. Kendisiyle ilgili sayın cumhurbaşkanı ile farklı görüşlerin olduğunu teyit edebilirim.'

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin