Erdoğan'dan AKP-MHP ittifakı açıklaması: Bu, ümmetin ittifakıdır


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Erdoğan'dan AKP-MHP ittifakı açıklaması: Bu, ümmetin ittifakıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Grup Toplantısında gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan, MHP ile ittifakla ilgili " Bu düzenleme hülle ile yapılan seçim ittifaklarının hukuki zemine kavuşturulmasıdır" dedi. Erdoğan ayrıca bu ittifakın ümmetin birliğini ve beraberliğini sağlamaya hizmet edeceğini de söyledi.

Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

AFRİKA ÜLKELERİNE ZİYARETİ

İhracatımızın çok fazla ithalatımızın çok düşük olduğu ülkelerle ticaret dengesini nasıl sağlayacağımıza bakıyoruz. 

Bize yıllarca hep kara diye öğretilen Afrika'nın aslında ne kadar renkli ne kadar bereketli bir yer olduğunu gördükçe bu kıtayı sömürenlerin ahlaksızlığını çok daha iyi anlıyoruz. 

Kıtada ayak basmadık yer bırakmayana kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz. 

ZEYTİN DALI HAREKATI

Sefer bizden zafer Allah'tandır.

700 kilometrenin üzerindeki bir alan teröristlerden temizlendi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2872. 41 askerimiz ile Özgür Suriye Ordusu'ndan 159 kardeşimiz şehit oldu. 

Kime hizmet ettiği belli olmadan geberip giden teröristleri kimse hatırlamayacak.

Terör örgütünün sınırlarımızla irtibatı artık tamamen kesilmiş durumdadır. Raco ve Şeyh Hadid büyük çarpışmalar sonucu teröristlerden temizlendi. 

Cinderesi'ndeki teröristler sıkıştırılıyor. Çok yakında burası da temizlenecek. Ve böylece Afrin şehir merkezinin kuşatması önünde bulunan en büyük engellerden biri daha kaldırılmış olacaktır. 

Harekatın bundan sonraki kısmının çok daha hızlı ilerleyeceğine inanıyorum.

Özgür Suriye Ordusu bizim için bu mücadeledeki en önemli kardeşlerimizdir.

Bugüne kadar bizim operasyonlarımızda kasti olarak tek bir sivilin zarar gördüğünü kimse iddia edemez, ispatlayamaz. Ülkemize yönelik yalanların saldırıların hiç birini de karşılıksız bırakmamalı gerçekleri ortaya koyarak cevabını vermeliyiz. 

Türkiye'nin IŞİD, PKK, PYK terör örgütlerine yönelik operasyonları pek çok kesimin içeride dışarıda gerçek yüzünü ortaya koyuyor.

Suriye'de alçakça katledilen 1 milyon yaşlının, çocuğun sivilin topunun birden hayatının değeri onlar için ne ifade ediyor?

Avrupa ülkelerinin sahil güvenlik birimleri sığınmacıların botlarını delip onları denize, ölüme terk ederken, biz hiçbir ön şart aramaksızın her masumun canını kurtarmanın peşindeyiz. Türkiye 7 yıldır 4 milyon civarında sığınmacıya elinde avucunda ne varsa paylaşarak ev sahipliği yaparken onlar üç beş mülteciyi alıp almamanın kavgasını veriyorlar.  

Bir canı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibidir. Bu bizim aynı zamanda itikadi bir anlayışımızdır onlarda böyle bir anlayış yok. Aramızdaki fark bu. Biz yaşatmanın onlar ise kendi konforlarını korumanın derdindeler. 

Doğu Guta'daki gelişmeler insanlığa sığar mı? Birleşmiş Milletler'de karar alıyorlar batsız sizin kararınız. İşleme konulmayan kararın ne anlamı var? Siz insanlığı aldatıyorsunuz. İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana dalga geçer gibi diyorlar ki biz 5 ülkeyiz dünyayı biz yönetiriz. Böyle bir anlayış olur mu? Hadi gelin samimiyseniz bu dünyayı dünya yönetsin. Dünya adeta bir korkular dünyası olmuş. Bunun karşısında hiçbir ülke sesini çıkaramıyor. 

Kudüs kararında olduğu gibi dünya beşten büyüktür anlayışı da dünya ortaya koymalı. Türkiye olarak yalnız kalsak da üzerimize düşeni yapacağız. Biz şunu biliyoruz; Allah'tan başka galip yoktur. Onların teknoloji olarak her şeyleri olabilir olsun bizim Allah'ımız var. 

Ülkemizin sınırları boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunun, rejimle de büyük ölçüde anlaşma sağlandığına göre, tek bir hedefi olabilir; o da Türkiye'dir. Afrin'de ele geçirdiğimiz yerlerdeki tüm tahkimatlar tüm tuzaklar tüm silahların namluları ne yazık ki ülkemize dönüktür. Hani dosttunuz böyle mi dostluk? Hani NATO'da beraberdik. Fırat'ın doğusunda da aynı durum geçerlidir. Buradaki hedef Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür, kalkınmasındaki azmdiri gücüdür. İstedikleri kadar yalan söylesinler.

AKP-MHP İTTİFAKI; ÜMMETİN İTTİFAKIDIR

Seçimlere ittifakla girilebilmesi hususu ne AK Parti'ye ne de başka partiye münhasır değildir. Bu daha önce de uygulandı. İlk defa yapılmıyor. Arzu eden bütün partiler aralarında böyle bir ittifak kurabilirler. Bu düzenleme hülle ile yapılan seçim ittifaklarının hukuki zemine kavuşturulmasıdır. Biz gittiği yol kadar bu yola kimlerle gittiğimize de bakıyoruz. MHP ile oluşturduğumuz ittifak kararlı bir şekilde mecliste yürüyor. Niye birileri rahatsız oluyor? BBP'de desteklediğini açıkça ilan etti. Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler kendilerine başka bir yol ve yol arkadaşı seçiyorlarsa onlara da güle güle deriz.  Azami müştereklerimizin olduğu siyasi hareketlerler beraber olma kararını verdik adımı da bunun için böyle attık. Ümmetin birliğini beraberliğini sağlamanın adımını atıyoruz. Bu ittifakın da buna hizmet ettiğine inanıyoruz.  

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin