Erdoğan'da Kılıçdaroğlu'na 'Adalet Yürüyüşü' tepkisi: Bir gün sizi de...


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Erdoğan'da Kılıçdaroğlu'na 'Adalet Yürüyüşü' tepkisi: Bir gün sizi de...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'yle ilgili olarak Yollar yürümekle aşınmaz dedi ve "Elinde 'adalet' yazılı pankartıyla dolaşmak , vatandaşı sokağa çağırmak adaleti getirmez. Adaletin yeri parlamentodur. Burada istediğin kadar adalet ara... Yargı sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın" diye konuştu.

Takip Et

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları:

Yollar yürümekle aşınmaz bunlar yürüyerek aşındıracaklarını zannediyorlarsa mümkün değil. Hukukta böyle bir kaide yok. Yasalarda yok. Zira ortada bir vaka var. Nedir o? O vaka işte meşhur MİT TIR'larının özellikle FETÖ'cü yargı mensupları tarafından ki şu anda onlar içeride onlar tarafından durdurularak servis edilmesi bu işin içinde rol alan kişinin bir başka meslektaşlarına attığı adım bunun neticesinde ciddi bir skandalın yaşandığı süreç var.

"YARGI YARIN SİZİ DE BİR YERLERE DAVET EDERSE ŞAŞMAYIN"

Eğer bir olursak, beraber olursak Türkiye'yi kimse bölemez. Bizim hukuka saygımız, anayasamız var. Ama diğer taraftan da, anayasayı ayaklar alttına alarak vatandaşı sokağa dökmek, ne milletin yararınadır ne bizim. Yollar yürümekle aşınmaz.

İLGİLİ HABER

Sivil toplum kuruluşlarının, yargının bu zatla ilgili aldığı kararlara destek veriyor gibi, yargının 138. maddesini ayaklar altına alıyor olması. Ürkeklik, yargıya baskı adaleti getirmez. Elinde 'adalet' yazılı pankartıyla dolaşmak , vatandaşı sokağa çağırmak adaleti getirmez. Adaletin yeri parlamentodur. Burada istediğin kadar adalet ara.

Acaba başında bulunduğun kurumda ne kadar adalet var. Biz bir şeyi konuşuyoruz, yasama yürütme yargı. Bu üç kurumun birbiriyle dayanışması çok önemli. Eğer bu kuvvetler ayrılığına biz saygı duymazsak, sivil toplum kuruluşları saygı duymazsa olmaz. Baskı unsuru olma gayreti içerisine girersiniz unutmayın ki 138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz. 138. madde A'dan Z'ye herkes için çalışır. Ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın.

Bizim birliğimiz çok önemli. Böyle ramazan ayı içerisinde milleti sokağa dökmek, böyle bir işe başlamak doğru değil. 15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'ndan kaçan kişinin tanklara değil, neyin üzerinde çıktığı belli oldu. Dürüst olmayanlarla da bir yere varılmaz. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin