Erdoğan, ABD’li şirketlerin Türkiye temsilcileriyle bir araya geldi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan, ABD’li şirketlerin Türkiye temsilcileriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’li şirketlerin Türkiye temsilcilerini Saray'da kabul etti. 2 saat 40 dakika süren toplantıda Erdoğan'ın, "ABD ile sorunların iş dünyasını etkilemesini istemem. Gerekli adımları atacağız" dediği belirtildi.

Takip Et

Erdoğan ayrıca, “Serbest piyasadan taviz verilmeyecek. Türkiye karşılaştığı sorunların üstesinden gelebilir. Önlemlerin işletmelere zarar vermemesi için önem gösteriliyor. Stratejik ortaklığımız yatırım ve ticaretle güçlenecek. İhtiyaca göre düzenleme yapılacak” diye ifadelerde bulunduğu öğrenildi.

"STRATEJİK ORTAKLIĞIMIZ YATIRIM VE TİCARETLE GÜÇLENECEKTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye uzun vadede büyüme performansını koruyacaktır. Sorunlar diploması ile çözülürken iş dünyasını iş birliği yapmasını teşvik ediyoruz. Türkiye ihtiyaçlara göre gereken düzenlemeleri yapmaya devam edecektir. Stratejik ortaklığımız yatırım ve ticaret ile güçlenecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD ile yaşanan sorunların iş dünyasını etkilemesini istemem. Serbest piyasa prensiplerinden taviz verilmeyecek. Türkiye uzun vadede büyüme performansını koruyacaktır." dedi.

"SİYASİ KONULARI EKONOMİK KONULARLA KARIŞTIRMAYI DOĞRU BULMUYORUM"

"ABD'ye karşı alınan önlemlerin işletmelere zarar vermemesine dikkat ediliyor." diyen Erdoğan, "Türkiye değişen durumlara ve ihtiyaçlara göre gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edecek. Siyasi konuları ekonomik konularla karıştırmayı doğru bulmuyorum." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Son gelişmeler ekonomide yeniden dengelenmenin önemine işaret ediyor." diye konuştu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin