Erdoğan: 3,5 milyon Suriyeli'yi burada saklayacak halimiz yok!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Erdoğan: 3,5 milyon Suriyeli'yi burada saklayacak halimiz yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan geleneksel hale gelen muhtarlar toplantısının 45'incisinde konuştu.. Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun IŞİD ile ilgili sözlerine çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, 'Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsiniz. Biz terör örgütlerinin icazeti ile yola çıkanlarla beraber yol yürümedik, bundan sonra da yürümeyeceğiz. Utanmadan, sıkılmadan bizim IŞİD ile işbirliği yaptığımız söylüyor. Bunda yüz yok, haysiyet yok, onur yok...' dedi. Öte yandan Erdoğan Afrin harekatı sorası hedefin İdlib olduğunu belirterek, 3,5 milyon Suriyeli'yi ilanihye saklayacak halimiz yok dedi..

Takip Et

ERDOĞAN, GELENEK HALİNE GELEN MUHTARLAR TOPLANTISININ 45'İNCİSİNDE  KONUŞUYOR..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonundan sonra İblid meselesine ağırlık vereceklerini belirterek, ” Afrin’den sonra İblib’i de çözeceğiz; 3.5 milyon Suriyeli’yi ilanihaye saklayacak halimiz yok” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suriye meselesi için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşülmesi yönündeki tavsiyelerine Erdoğan, “Esad’la konuşun’ diyorlar; 1 milyon vatandaşını öldüren bir katil ile biz nasıl konuşacağız” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları…

Siz kıymetli muhtarlarımızı misafir ediyoruz. 3. yılını geride bıraktığımız muhtarlar toplantımızın hayırlar vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Demokrasi piramidinin ilk basamağını temsil eden muhtarlarımızla, zirvesini temsil eden Cumhurbaşkanlığı arasında tesis ettiğimiz sıkı bağın bundan sonra da devam edeceğine inaniyorum.

Erdoğan 45. muhtarlar toplantısı

2019 yılındaki muhtarlık seçimleri her zamankinden daha farklı geçecektir. Bu görevlere daha çok kişi talip olacak, rekabet de kaliteyi yükseltecektir. Muhtarlarımızın çok daha fazla çaba sarf etmesi gerekiyor. Tüm muhtarlarımızın kendi binalarına sahip olacakları müjdesini vermiştim. Her türlü sorunlarını çözdüğümüz muhtarlarımızın faaliyetlerini kurumsal hale getirme imkanı olacak. Ülkemizin bu önemli kurumunu daha da geliştirmek, güçlendirmek için yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Geçtiğimiz 15 yılda tüm sabotajlara, oyunlara, senaryolara rağmen büyük bir titizlikle koruduğumuz güven ve istikrar ortamı sayesinde kısır döngüyü kırmayı başardık. Bölgesel ve küresel güç olarak sürekli yükseldik. İç kaynaklı istikrarsızlık çıkarma gayretleri son 5 senede çok farklı görünüm kazanmaya başladı. Bu gaye ile FETÖ’nün emniyet, yargı, ordu, iş dünyası ve diğer alanlardaki tüm gücünü seferber ettiğini gördük.

PKK’nın yoğun ve cüretkat saldırılara giriştiğini, şehirleri işgale yeltendiğini gördük. DEAŞ bir yerlerden emir verilmişçesine ülkemize saldırmaya başladı. AB’nin verdiği tüm sözleri çiğnemek pahasına ülkemize cephe alması da aynı döneme denk geliyor. Bizim meşrebimizde, dostlarına, kardeşlerine, komşularına sırt dönmek yoktur. Tüm kardeşlerimize sınırlarımızı ve kalplerimizi açtık. İslam adına Müslümanları katleden bir terör örgütü bahane edilerek bir başka terör örgütünün bölgemizde palazlandırıldığını görünce artık daha fazla bekleme imkanımız kalmadı.

Türkiye’yi meşgul etmek için kurulan tuzakları birer birer bozarken asıl hedeflerimizden de kopmadık. Fırat Kalkanı ile ilk fiili müdahalemize başladık. 3 bine yakın DEAŞ’lıyı derdest ettik. 2 bin kilometrekarelik alanı kontrolümüz altına aldık. 135 bin mülteci kardeşlerimizin tekrar topraklarımıza dönmesini sağladık, oraları imar ettik.

“3.5 MİLYONU BURADA İLANİHAYE SAKLAYACAK HALİMİZ YOK”

Şimdi de aynısını Afrin’de yapalım istiyoruz. Afrin olayını çözeceğiz, İdlib’i çözeceğiz ve mülteci kardeşlerimiz tekrar kendi topraklarına, evlerine dönsün istiyoruz. 3.5 milyonu biz burada ilanihaye saklayacak halimiz yok. Onlar da bir an önce kendi topraklarına dönmek istiyorlar. Bir kısmı burada kalabilir ayrı konu. Ama bu gerçeği görmemiz gerekiyor. Rusya ve İran ile birlikte İdlib’de güvenli bölge adımlarını attık. Son olarak Afrin’e Zeytin Dalı Operasyonu’nun düğmesine bastık.

‘BUNDA YÜZ YOK, HAYSİYET YOK, ONUR YOK’

Askerimiz destan yazıyor. 1028 terörist etkisiz hale getirildi. Her türlü alçaklığa rağmen bölgeyi adım adım teröristlerden askerimiz, milletimiz hep beraber temizliyor. Bunu Bay Kemal’e rağmen temizliyoruz. Ne diyor beyefendi? Afrin’e gitmeyin, fazla içeri gitmeyin. Senden mi alacağız emri. Bize milletimizin emri var, emri. Ona kalsa Esed ile masaya oturun da işi konuşun diyor. 1 milyon vatandaşını öldüren katille neyi konuşacağız? Siz yeri gelir teröristlerle beraber konuşabilirsiniz, Ankara’dan İstanbul’a yürüyebilirsiniz. Biz terör örgütlerinin icazeti ile yola çıkanlarla beraber yol yürümedik, bundan sonra da yürümeyeceğiz.

"DAEŞ İLE İŞBRİLİĞİ YAPTIĞIMIZ SÖYLÜYOR..."

Utanmadan, sıkılmadan bizim DEAŞ ile işbirliği yaptığımız söylüyor. Bunda yüz yok, haysiyet yok, onur yok. Ne zaman bunu ispata davet ettiysem hiçbir zaman ispat etmemiştir.

BEN ‘EL NUSRA TERÖR ÖRGÜTÜDÜR’ DEDİM, DİYORUM
AK Parti’nin DEAŞ’a destek olduğunu ispat et. Ben bu makamda, görevde durmam çekilirim. Sen ispat edemezsen çekilir misin? Çekilemez. Hayatı yalan üzerine kurulu. DHKP-C ile yürüyen birisi. Bunlardan bir şey olabilir mi ya? Senin bu kağıtlarına biz alıştık. Bazı televizyonlarda bizim DEAŞ ile ilgili söylediklerimizi açık ve net ortaya koyuyorlar. Çık açık ve net konuş. Bunlar terör örgütürüdür de. Ben El Nusra terör örgütüdür dedim, diyorum. Sen de DHKP-C terör örgütüdür de göreyim seni.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin