Eğitimde devrim: Okullarımıza ne idiğü belirsiz grup, cemiyet, vakıf ya da dernekler..


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Eğitimde devrim: Okullarımıza ne idiğü belirsiz grup, cemiyet, vakıf ya da dernekler..

Milli Eğitim Bakanı Prof. Ziya Selçuk eğitimde devrim harekatı başlattı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, muhalefet de dahil taraflı tarafsız tepki çekmeyen ve beğeni alan tek bakanı Ziya Selçuk eğitimde bir 'yenileme' dönemi yaşanacağının sinyalini verdi. Selçuk, Liselere giriş sistemi konusunda 'böyle sistem olmaz' dedi. Ne idiğü belirsiz tarikat, cemaat ve dernekler gibi yapılar okullarımıza alınmamalı, tespiti dikkat çekti..

Takip Et

Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk eğitimde devrime hazırlanıyor.. Bakan Selçuk, liseye giriş sisteminde de değişiklik sinyali verdi. “Böyle sistem olmaz” diyel Bakan, sistemdeki sorunun giderilmesi için komisyon kurdu.

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün aktardığı bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanı Prof. Ziya Selçuk, liseye geçiş sisteminde yaşanan sorunları sonlandırmak ve yerleştirmeler sonucu öğrencilerin açıkta kalmaması için komisyon oluşturdu. Gelecek sistemde de köklü değişiklikler için daha sonra kapsamlı bir çalışma başlatılacağı öğrenildi.

Eğitimde devrim: Okullarımıza ne idiğü belirsiz grup, cemiyet, vakıf ya da dernekler..
Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk

Eğitimde liyakat, kariyer ve adalet anlayışı içinde çalışacağını belirten Selçuk, liseye giriş sisteminde yaşanan sıkıntıların faturasının kendisine kesilmemesi gerektiğini belirtti. Selçuk, sorunların giderilmesi ve açıkta öğrenci bırakılmaması için çalışacağını kaydetti.

'MÜLAKATLAR KALDIRILMALI'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Sekreter Musa Akkaş ve yönetim kurulu üyelerini kabul eden Selçuk'a eğitimin gündemindeki öncelikli konular ve sorunlar hakkında rapor sunuldu.

Raporda yer alan önerilerden bazıları şöyle:

–) Yönetici atamalarındaki liyakatsizliğe son verilmeli, atamalarda mülakat kaldırılmalı.

–) Tüm öğretmenler kadrolu olarak atanmalı.

–) Öğretmenlere performans değerlendirme ve rotasyon sisteminden vazgeçilmeli.

–) Kariyer basamakları ile ilgili yeni yasal düzenleme yapılmalı, zorunlu hizmet bölgelerindeki öğretmenlere tazminat ödenmeli.

–) Okullarımıza ne idiğü belirsiz grup, cemiyet, vakıf ya da dernekler alınmamalı.

–) Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmeli, hazırlık ödeneği tüm çalışanlara ödenmeli.

–) Sendikal ayrımcılığın önüne geçilmeli.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin