Egemen Bağış KKTC vatandaşı oldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Egemen Bağış KKTC vatandaşı oldu

Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, KKTC vatandaşı oldu. Bağış’a vatandaşlık teklifini bizzat KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ün yaptığı öğrenildi. Bağış vatandaşlığının kabul edilmesi üzerine yakın dostlarına, ‘’Uzun yıllar ABD’de yaşadım, sadece TC vatandaşlığım var. İlk kez bir başka ülkenin, yavru vatanın vatandaşı oldum’’ dedi.

Takip Et

Egemen Bağış, KKTC Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaş yapıldı ve karar 12 Kasım tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Bağış, Bakanlar Kurulu'nun 10 Kasım tarihli toplantısında Yurttaşlık Yasasının 9. maddesi uyarınca vatandaşlığa alındı. Bu madde, “Yurttaşlığa alınması Bakanlar Kurulu'nca zorunlu görülenler” hükmünü taşıyor.

Sözcü Gazetesi'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Bağış'ın KKTC vatandaşlığı alması sürecinin KKTC Başbakanı Hüseyin Özgür'ün teklifi üzerine gerçekleştiği öğrenildi. Bağış yakın çevresine, “Adadaki Uluslararası Aydın Üniversitesi Mütevelli heyetinde görev aldım, sık sık KKTC'ye gidiyorum. Vatandaş olma önerisini de Başbakan Hüseyin Özgürgün yaptı, ben de memnun oldum” dedi. Bağış bir süre önce Kıbrıs ile ilgili bir yazı kaleme almış ve ‘'Kıbrıs Türk yurdudur ve her zaman dış politikamızın vazgeçilmezi olacaktır'' demişti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin