Ege depreminde ölen 2 kişiden birisi Türk çıktı!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Ege depreminde ölen 2 kişiden birisi Türk çıktı!

Son dakika dün gece saat 01.31 sularında meydana gelen Ege depreminden kötü haber geldi.. Gökova Körfezi'nde meydana gelen ve Yunanistan'ın Kos Adası'nı da vuran depremde yaşamını yitiren 2 kişiden birisinin Türk olduğu açıklandı. Adada bir cami ile kilise de büyük hasar gördü. Ada'da mahsur kalan ya da yaralanan Türkleri almak için Bodrum'dan bir feribot Kos'a gönderildi.

Takip Et

Yunanistan Güney Ege Eyaleti Valisi Yorgos Hacimarkos Yunan basınına yaptığı açıklamada, deprem sonrası İstanköy Adası’ndaki bir eğlence merkezinde duvarın çökmesi sonucu iki kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Vali; burada ölen iki kişiden birinin 30 yaşında Türk diğerinin ise 20 yaşında bir İsveçli olduğunu söyledi. Vali Hacimarkos, olayda yaralananların çoğunluğunun ise adadaki turistler olduğunu belirtti.

Eğlence merkezinin duvarı yıkıldı, ölenlerden biri Türk
En kaz altında kalarak yaşamını yitirenlerden birinin Türk vatandaşı olduğu açıklandı.. Arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalanların olup olmadığını araştırıyor..

İLGİLİ HABER

Edinilen bilgiye göre; Ada’da sarsıntı sonrası Osmanlı döneminden kalan Defterdar Camisi’nin minaresi de yıkıldı. Ayrıca, Agios Nikolaos Katedrali’nin bir bölümü çöktü.

Cami Minaresi Yııkıldı
Osmanlı döneminden kalma tarihi Defterdar Camisi'nin minaresi yıkıldı

YARALI TÜRKLER İÇİN FERİBOT KOS’A GÖNDERİLDİ

Öte yandan Ada’da yaralanan ve mahsur Türkleri almak için Turkish Sea Lines firmasına ait Asım Kaptan Feribotu Kos’a gönderildi.

İLGİLİ HABER

İtfaiye yetkilileri deprem nedeniyle oluşan dalgaların sahilde bir barın çatısının çökmesine neden olduğunu ve ölenlerin bu sırada barda bulunanlar olduğunu belirtti.

Kos Belediye Başkanı Yorgo Kyritsis, turistlerin de aralarında bulunduğu 100 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kos Belediye Başkanı Yorgo Kyritsis

Deprem adada büyük paniğe yol açarken, on binlerce turist geceyi sokaklarda geçirdi.

Kos’taki Defterdar Camii’nin minaresi yıkıldı. Arama-kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan olup olmadığını tespit etmek için bölgede çalışma yürüttü.

Kos Belediye Başkanı Yorgo Kyritsis, Kos adası deprem

TSİ 01.31’de Bodrum ve Kos Adası (İstanköy) açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğü konusunda yetkililerden farklı açıklamalar geldi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi’nin 6.7 olarak belirlediği deprem için AFAD 6.3 açıklaması yaptı.

Kos Belediye Başkanı Yorgo Kyritsis, Kos adası deprem

Yunan yetkililer ise depremin büyüklüğünü 6.5 olarak duyurdu. Kandilli’nin açıklamasında ise depremin büyüklüğü 6.2 olarak ifade edildi.

Kos Belediye Başkanı Yorgo Kyritsis, Kos adası deprem

Deprem Muğla’nın yanı sıra Ege bölgesi ile Akdeniz’in bazı bölgelerinde de hissedildi. Türkiye’de deprem nedeniyle şu ana kadar can kaybı yaşanmadığı ancak yaralıların olduğu haber verildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin