Efkan Ala FETÖ iddiaları ile gündemde!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Efkan Ala FETÖ iddiaları ile gündemde!

Resmi açıklamaya göre istifa ettiği duyurulmuş olsa da, Efkan Ala'nın bu görevden alındığı değerlendiriliyor. Başbakan Yıldırım, Ala'nın istifa ettiğini duyurdu. Bu resmi açıklama 'görevden alındı' olarak yorumlandı. Peki neden İçişleri Bakanı Efkan Ala görevinden alındı.

Takip Et

İçişleri Bakanı Efkan Ala görevden alındı ve yerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu atandı. Türkiye'nin içişlerinde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ve sonrası kıyametler koparken Ala'dan çıt ses çıkmadı, öyle ki  telefonlarına bir müddet Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da ulaşamadığı iddia ediliyor. Daha sonra ulaşılamaması iddialarına yönelik Ala, "uçaktaydım" açıklamasıyla cevap vermişti.

KRİTİK FETÖ TARİHLERİ, “DİYARBAKIR BAĞLANTISI”

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın görevden alınmasında öne çıkan bir diğer ihtimal daha konuşuluyor,  “Diyarbakır bağlantısı”.  Efkan Ala, 2004-2007 tarihleri arasında Diyarbakır’da vali olarak görev yapıyordu. Tıpkı Ala gibi Diyarbakır’da 2000’li yıllarda valilik yapan iki isim, Hüseyin Avni Mutlu ve Cahit Kıraç, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmışlardı. Diyarbakır’da FETÖ bağlantılı çok sayıda vakıf, okul ve dernek de kapatılmıştı.

Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu
31.08.2016

Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin