E-Devlet 'E-Fetva' hizmeti devreye girdi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
E-Devlet 'E-Fetva' hizmeti devreye girdi

Son dakika.. E-Devlet'te E-Fetva hizmeti dönemi.. Diyanet İşleri Başkanlığı’na artık e-Devlet üzerinden dini konularda bilgi amaçlı soru sorulabilecek.. www.turkiye.gov.tr adresine yeni eklenen “Dini Soru Sor” bölümünü tıklayan vatandaşlar, en fazla 2 bin karakterle sorularını yöneltebilecek. Ancak uygulamayı kullanmak için eğitim durumu, cep telefonu numarası ve e-posta gibi bilgilerin zorunlu olarak girilmesi gerekiyor.

Takip Et

Son dakika.. E-Devlet'te E-Fetva hizmeti..

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapatılan Alo Fetva hattı, e-Devlet’e taşındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı ilahiyatçıların toplumu ayrıştıran değerlendirmelerine karşı Diyanet’i göreve çağırmış; Diyanet’ten sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, il müftüleri ve ilahiyat fakülteleriyle bir araya gelerek, dini açıdan sahih bilginin iletişim kanallarından halka ulaşması için yapılması gerekenleri görüşmüştü.

E-Fetva giris, E-Devlet Giriş

E-Fetva hizmetini buradan sorgulayabilirsiniz; https://www.turkiye.gov.tr/diyanet-isleri-dini-soru-sor?asama=2

Bu gelişmeler sonrası, Alo Fetva hattı e-Devlet’e taşındı. Yeni eklenen “Dini Soru Sor” hizmeti, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile e-Devlet altyapısı üzerinden sunuluyor. “Dini Soru Sor” bölümüne tıklayanların karşısına, “Bu hizmeti kullanarak T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’na sormuş olduğunuz tüm soruları listeleyebilir, dilerseniz ‘Yeni Soru Sor’ düğmesine basarak yeni bir dini soru sorabilirsiniz” ifadesi çıkıyor. Sayfadaki “Yeni Soru Sor” bölümüne tıklayanlar, “Kişi ve kurumları hedef alan, üçüncü şahısları ilgilendiren ve dini içerikli olmayan sorular cevaplandırılmayacaktır. Lütfen sorunuzu anlaşılır ve öz olarak belirtiniz.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin