Dolar rekor kırıyor! 27 Ekim Dolar/TL ne kadar oldu?


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Dolar rekor kırıyor! 27 Ekim Dolar/TL ne kadar oldu?

Dolar yükseliş rekoru kırmaya devam ediyor.. Merkez’in faiz kararı sonrası dolar yine rekor kırdı. Dolar yüksek seyrini koruyarak haftalık kazanım kaydetmeye hazırlanırken, euro Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) tahvil alımlarının süresini uzatması ve 2018'de faiz artımı yapma ihtimalini azaltmasının ardından üç ayın dip seviyesine geriledi. Dolar/TL dün akşam saatlerinde 3.8360'a kadar yükselmişti. Peki dolarda bu sabah ne durumda? İşte son rakamlar... Öte yandan doların yükselişiyle ilgili Ekonomi bakanı zeybekçi bir açıklama yaptı.. Aşırı değerli dolar ABD ekonomisi için iyi değil..

Takip Et

Dolar/TL dün akşam saatlerinde 3.8360’a kadar yükseldikten sonra bu sabah 3.8225 seviyesinde.
Sepet bazında TL de dün 4.1570 seviyesine yükseldikten sonra bu sabah 4.1392/4.1375, euro/TL ise 4.4806’ya kadar yükseldikten sonra bu sabah 4.4523/4.4530 seviyesinde bulunuyor.
Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken; piyasalar saat 15:30’da ABD GSYH ve çekirdek PCE, saat 17:00’de ise ABD Michigan tüketici güven endeksi verisini izleyecek.
Dolar yüksek seyrini koruyarak haftalık kazanım kaydetmeye hazırlanırken, euro Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) tahvil alımlarının süresini uzatması ve 2018’de faiz artımı yapma ihtimalini azaltmasının ardından üç ayın dip seviyesine geriledi.

EKONOMİ BAKANI: DOLARDAKİ YÜKSELİŞ GEÇİCİ, BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Dövizdeki durumun geçici olduğunu her beraber göreceğiz. Aşırı değerli dolar ABD ekonomisi için iyi değil. Endişemiz yok, ekonomimiz iyi durumda" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Zeybekci gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Zeybekci doların yükselişi ile igliligi soruya, Dövizdeki durumun geçici olduğunu her beraber göreceğiz. Aşırı değerli dolar ABD ekonomisi için iyi değil. Endişemiz yok, ekonomimiz iyi durumda.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin