Dolar ne kadar? Dolar fırladı 3.86'yı geçti


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Dolar ne kadar? Dolar fırladı 3.86'yı geçti

Fed Başkanlığı için beklendiği gibi Jerome Powell'ın aday gösterilmesi piyaslarda ciddi bir etkiye neden olmadı. Dolar/TL güne 3,80 civarında başladı. Enflasyon verisi sonrası 3,83'ü aşan kur 3,86'nın üzerini test etti

Takip Et

Hafta içinde 3,8335'e kadar yükselen kur dün akşam saatlerinde işlem gördüğü 3,82'li seviyelere göre ise sınırlı bir düşüşle güne başladı. TL'nin de dahil olduğu gelişmekte olan ülke para birimlerindeki baskıyı hafifleten sebep ise, ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed başkanı olarak para politikasında diğer adaylardan daha az sıkılaştırma yanlısı olarak görülen Fed Yönetim Kurulu Üyesi Jerome Powell'ı göstermesi oldu. 

30 OCAK'TAN BERİ EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKTI

Dolar/TL güçlü ABD verileri ve devam eden jeopolitik endişelerle yeni güne de 3,80'nin üzerinde başladı. Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolarda 3,8325 seviyesi izlendi. 15.00 sularında ise kur 3,86 seviyesini test etti. Böylece dolar 30 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

ANALİSTLERİN DOLAR TAHMİNİ
Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,85 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu, 3,80'in altında kalıcılık yaşanması durumunda ise 3,76'nın gündeme geleceğini bildirdi.
Euro/TL ise 4,4445 seviyesinde. 
Piyasalarda bugün iç gündemde en önemli gelişme Ekim ayına ilişkin enflasyon verisi olacak. Piyasa kapanışından sonra ise kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin açıklamaları takip edilecek.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin