Dolar kuru ne kadar? 10 Mayıs 2018 dolar - euro fiyatları


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Dolar kuru ne kadar? 10 Mayıs 2018 dolar - euro fiyatları

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? ABD'nin İran ile nükleer anlaşmadan çekileceği açıklaması sonrası küresel risk algısının artmasıyla tarihi zirveyi gören, ekonomi yönetiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacağı haberi ardından ise sert gerileyen dolar/TL bu sabah 4.30'un altında seyrini sürdürüyor.

Takip Et

Analistler her ne kadar toplantının yapılması olumlu olsa da TCMB’nin olası adımlarına yönelik bir sinyal çıkmaması nedeniyle TL’de bir değer kazanımı gözlenmediğini belirtiyor.

Bankalararası piyasada dolar/TL 4,3780 ile rekor düzeye çıkmasının ardından toplantı haberiyle birlikte 4,26'nın altına kadar inmişti. 

Dolar Kuru bugün kaç TL 10 mayıs 2018

Piyasaların dün merakla beklediği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ekonomi değerlendirme toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada faiz/döviz kuru baskısını azaltmak ve enflasyonla daha etkin mücadele etmek için gereken tedbirlerin alınacağı, bunun için TCMB’nin elindeki araçları etkin kullanmaya devam edeceği belirtildi.

Euro Kaç TL 10 Mayıs 2018
Euro/TL de 5,10'un üzerinde hareket ediyor.

Küresel piyasalarda dolar ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirilerinin psikolojik seviye olan yüzde 3'ün üzerine çıkmasıyla değer kazanırken, yatırımcılar bugün açıklanacak ve enflasyonda hızlanmaya işaret edebilecek ABD tüketici fiyatları verisine odaklandı.

MErkez  Bankası Kur hamleleri
Doların başlıca para birimlerinden oluşan sepet karşısında seyrini izleyen dolar endeksi 93.42 ile dört buçuk ayın zirvesini gördükten sonra 93.02'de bulunuyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin