Dolar kuru bugün ne kadar? 7 Mayıs dolar - euro fiyatları


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Dolar kuru bugün ne kadar? 7 Mayıs dolar - euro fiyatları

Dolar - euro bugün kaç TL? ABD tahvil faizlerindeki yükseliş ile başta not indirimi ve yüksek enflasyon olmak üzere Türkiye'ye özgü risklerle Cuma günü tarihi zirveyi gören dolar/TL yeni haftaya zirve seviyesinin altında başladı. Euro/TL ise 5.085 lira seviyelerinde işlem görüyor.. Öte yandan son dakika haberine göre Merkez Bankası'ndan dolar hamlesi geldi: Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarını değiştirdi. BUna göre 2,2 milyar dolar bankaların kullanımına geçti.

Takip Et

Dolar yeni haftanın ilk işlem gününde 4,26 seviyesinde işlem görüyor.

Merkez Bankası’nın önceki haftaki 75 baz puanlık faiz artışına rağmen küresel gelişmeler ve Türkiye’ye özgü endişelerle kur ve faizde geçen hafta çok sert yükseldi. Dolar/TL Cuma günü 4.2901 ile yeni tarihi zirvesini test ederken, gösterge 10 yıllık tahvil getirisi haftanın son iki gününde 90 baz puan yükseliş kaydetti.

DOlar Euro kuru kaç tl oldu 7 Mayıs

Euro/TL de 5,08 civarında işlem görüyor. 

DOlar Euro kuru kaç tl oldu 7 Mayıs

Küresel piyasalarda dolar, ABD ekonomisinin güçlü seyrini koruduğu beklentisinde değişiklik yaratmayan tarımdışı istihdam ve ücretler verisinin ardından bu yılın zirve seviyelerine yakın seyrini koruyor. 

Dolar endeksi cuma günü 92.908 ile aralık sonlarından bu yana en yüksek seviyeyi 
gördükten sonra bugün 92.461 civarında bulunuyor.

SİYASET TAKİP EDİLİYOR
Seçimlerin 24 Haziran’da erkene çekilmesi ardından piyasalarda iç siyasi gündem de yakından izleniyor.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin 24 Haziran milletvekili seçimleri için kurduğu “Millet İttifakı’nın” protokolü hafta sonu Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilirken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu cumhurbaşkanlığı seçimine girebilmek için gerekli olan imza sayısına ulaştı.

Erken seçimde birlikte çalışma kararı alan AKP ve MHP’nin “Cumhur İttifakı’na” karşı dört muhalefet partisi de kendi içlerinde ittifak yapmak için bir süredir görüşüyordu. Muhalefet partileri bu işbirliği ile TBMM’nin salt çoğunluğu olan en az 301 sandalyeyi elde etmeyi hedefliyor.

Öte yandan hükümet seçimler öncesi bir de ekonomi paketi açıkladı. Kamuya olan vergi ve ceza borçlarının yeniden yapılandırılmasının da içinde bulunduğu, emeklilere zam, imar affı, ceza affını da içeren ve 22-24 milyar liralık maliyeti bulunan bir paket içeriyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin