Son dakika: Dolar ve euro tarihi rekor kırdı. Dolar ne kadar oldu?


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Dolar ve euro tarihi rekor kırdı. Dolar ne kadar oldu?

Dolar ve euro ne kadar oldu? Türk heyetinin ABD'li yetkililerle yaptığı görüşmelerden bir haber akışı olmaması ve Türkiye'ye yönelik yeni yaptırımların geleceği söylentileri doları yeni rekor seviyeye çıkardı.. Dolar/TL güne 5.30'un üzerinde başladı. Dolar/TL daha sonra 5.48 ile yeni rekorunu kırdı.. Euro ise 6.30 seviyelerini aştı.. Akşam saatlerinde tarihi zirvesini tazeleyen Dolar/TL kuru yükselişini sürdürerek 5,55 seviyesine ulaştı. Dolar kurundaki yükseliş devam ediyor... İki ay ileri vadeli işlemde dolar kuru 5.58'den fiyatlanıyor.

Takip Et

Dolar ne kadar oldu? 

Türkiye'den dokuz kişilik bir diplomatik heyet, Amerika ve Türkiye arasındaki gerginlikleri gidermek amacıyla Washington’da temaslarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Ann Nauert, “Türk heyetiyle ilave görüşmeler yaptık. Müzakereler devam ediyor.” dedi. Diplomatik kaynaklara göre ABD, serbest bırakılmasını istediği 15 kişinin listesini verdi. Kulislerde görüşmeyi çıkmazsa sokan detayın ise ABD'nin Türk heyetinden ABD vatandaşlarının salıverilmesine ilişkin yazılı bir taahhüt istemesi olduğu iddia edildi.

Dolar kadar oldu? Dolar ve euro tırmanışına devam ediyor…
Dolar kadar oldu? Dolar ve euro tırmanışına devam ediyor…

DOLAR ŞU DAKİKALARDA (21:55) 5.54 TL, EURO İSE 6.40 TL OLDU

KRİTİK SEVİYE 5,44
A1 Capital Menkul Değerler Direktörü Belgin Maviş doların tırmanışını sozcu.com.tr’ye yorumladı. Maviş, “ABD sonuçlarına net sonuç çıkmayacağına dair kaygılar ve küresel kaygılar doları hem içeride hem de dışarıda değer kazanmasına neden oluyor. Herhangi bir somut adım atılana kadar dolar/TL yükselmeye devam edecek. Türk temaslarına dair dış basında gerçekleştirilen olumsuz haber akışı ve netlik kazanmayan haberlerde doların değer kazanmasına bir sebep. Ayrıca dolar/TL’de kritik seviye 5 ,4480…. Bu seviyeyi aşarsa daha hızlı bir tırmanışa geçilebilir.”dedi.

TÜRK HEYETE İLGİ YOK!

ABD ile Türkiye arasında rahip Brunson krizi ile körüklenen gerilimi dindirmek için Washington'a giden teknik heyet görüşmeleri tamamladı. Fakat 9 kişilik Türk heyetinin ziyaretine ABD basını gereken ilgiyi göstermedi. Geçmişte Ankara'nın benzer ziyaretlerinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, Beyaz Saray ya da Pentagon kulislerinde konuşulanları aktaran ABD basını gelişmeyi sadece Reuters ve Associated Press gibi ajansların haberleriyle ana hatlarıyla verdi. Gelişmeye geniş yer ayıran Wall Street Journal ise, ABD'li yetkililerin rahip Brunson için herhangi bir güvence alamadığını söylediğini ve Trump yönetiminin yeni yaptırımlar alabileceğini düşündüklerini yazdı.
 

WALL STREET JOURNAL’A KONUŞTULAR: YENİ YAPTIRIMLAR GELEBİLİR
Fakat Wall Street Journal, konuyla ilgili olarak hazırladığı haberde, ABD ile Türkiye’nin anlaşamadığını ve ABD’nin yeni yaptırımlarının yolda olduğunu ima etti. Wall Street Journal’ın Dion Nissenbaum imzalı haberinde, “Yetkililer, Washington’daki üst seviye görüşmede ABD’lilerin ve Türklerin, Türkiye’nin ekonomisini bu hale getiren soruna bir çözüm üretemediğini söyledi” ifadesi yer aldı. ABD’li yetkililerin, “Görüşmelerde ABD tarafı Brunson hakkında herhangi bir güvence alamadı. Bu durumun ardından Trump yönetiminin Türkiye’ye yeni cezalandırıcı adımlar atması olası, Türkiye’den diğer yöneticilere de yaptırım uygulanması gibi” dediği de öne sürüldü.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin