Dolar kaç TL oldu - 24 Ekim Çarşamba Güncel kur bilgileri


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Dolar kaç TL oldu - 24 Ekim Çarşamba Güncel kur bilgileri

İki dudak arası sözlere bağlı olarak keskin dalgalanmalar yaşayan dolar dün yine gergin bir gün geçirdi.. Türkiye'de hava durumu gibi değişkenlik gösteren ve pamuk ipliğine bağlı dolar/TL, Türkiye-ABD ilişkilerinde ABD'li rahip Andrew Brunson'ın ülkesine dönmesi sonrası yaşanan iyimserlikle 5.52 seviyelerine kadar gerilemişti. Dün MHP ile AKP arasında yaşanan ittifak tartışmaları dolarda hareketlenmeye neden oldu. Dolar/TL bu sabah 5.76 seviyelerinde güne başladı.

Takip Et

Dolar kaç TL oldu - 24 Ekim 2018 Çarşamba Güncel döviz kuru bilgileri..

Küresel piyasaların sert satış baskısı ve AKP ve MHP'nin Cumhur İttifakı'dan gelen açıklamalarla çatlayan ve su almaya başlayan MHP ve AKP birlikteliğinden gelen açıklamalarla sert dalgalanan dolar/TL Merkez Bankası’nın yarınki faiz kararını bekliyor.

İKİ DUDAK ARASI DOLAR KURU..

Dolar/TL MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün yerel seçimlerde AKP ile yürüttükleri Cumhur ittifakından çekileceğini açıklaması ile sert yükselişe geçti.

Dolar kaç TL oldu - 24 Ekim Çarşamba Güncel kur bilgileri
Dolar kaç TL oldu - 24 Ekim Çarşamba Güncel kur bilgileri

Bahçeli’nin ilk açıklamaları öncesi 5.7650 seviyesinde işlem gören dolar/TL dün 5.8715’e kadar yükseldi. TL’nin güne başladığı 5.65’li seviyelere kıyasla gün içinde dolar karşısındaki değer kaybı bir ara yüzde 4’e kadar ulaştı.

Ancak daha sonra Bahçeli’nin “Cumhur ittifakı duruyor”, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “Cumhur ittifakında bir sıkıntımız yok, devamından yanayız” açıklamalarının ardından piyasalardaki kayıplar azaldı.

Bahçeli ve Erdoğan’ın açıklamalarıyla dolar/TL güniçinde gördüğü en yüksek seviye olan 5.8715’ten sert bir düşüşle günü 5.75’li seviyelerde tamamladı.

Dolar/TL bu sabah da güne saat 0851’de 5.7500/5.7550 seviyesinde işlem görüyor. Aynı saatte sepet bazında TL 6.1712/6.1773 seviyesinde işlem görürken euro/TL 6.5924/6.5993 seviyesindeydi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ MEKEZ BANKASI'NIN (TCMB) FAİZ KARARI BEKLENİYOR
Öte yandan bankacılar bu haftanın en önemli gelişmesinin ise TCMB’nin yarınki faiz kararı olacağını belirtiyor.

Reuters’ın 15 kurumun katılımı ile yaptığı ankete göre TCMB’nin 25 Ekim’de sonuçlarını açıklayacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında TL’deki değer kayıplarının bir süredir durması ve bankanın son dönemde gerçekleştirdiği kuvvetli sıkılaştırmanın etkinin görülmesi adına politika faizini sabit tutması bekleniyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin