Dolar, euro ve altındaki yükseliş durmuyor: Dolar 7.20


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Dolar, euro ve altındaki yükseliş durmuyor: Dolar 7.20

Dolar güne 7,07 seviyesinde başlamasının ardından 7,20'e yükseldi. Avro ise 8,57’e kadar çıkarak rekor tazeledi. Gram altın 465 TL, çeyrek altın ise 785 TL’lik satış fiyatıyla yeni rekorlara imza attı.

Takip Et

Dolar/TL ülkeceki siyasi ve ekonomik gelişmeleriden arıdndan 7 seviyesinin üstüne çıktı. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 7,20 TL seviyesinde işlem görüyor. 8,57 TL üzerine çıkan avro ve 465 TL'den satılan gram altın bir kez daha tarihi rekor kırdı.

DOLAR BUGÜN KAÇ TL?

Dolar/TL, güne 7,07 seviyesinde başlarken öğlen saatlerine doğru 7,20 seviyesine ulaştı. işlem . Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,8 artışla 8,57’ın üzerinden satılıyor.

Dolar, euro ve altındaki yükseliş durmuyor: Dolar 7.20
Dolar, euro ve altındaki yükseliş durmuyor: Dolar 7.20

"ABD'DE 1 TRİLYON DOLARLIK TEŞVİK PAKETİ"

Analistler, ABD'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan ve görüşmeleri devam eden 1 trilyon dolarlık yeni teşvik paketi ile salgının tedavisine yönelik haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

Doların değerinin düştüğü bir dönemde Türkiye'de ülkeye has sebeplerden dolayı doların değeri yükselirken kur kendini 7 seviyesinin üstüne atarak 2 aydır durduğu 6,85 seviyesini terk etti.

ALTINDA YENİ REKOR

Altın, doların iç karartıcı ABD istihdam verisinin etkisiyle değer kaybetmesine, koronavirüs salgınına yönelik endişelerin altına olan talebi artırmasının da eklenmesiyle dün rekor seviyeye yükseldi.

Dolar, euro ve altındaki yükseliş durmuyor: Dolar 7.15
Dolar, euro ve altındaki yükseliş durmuyor: Dolar 7.15

Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 2.055 dolar ile tarihi rekor seviyeye yükseldikten sonra 2.042 dolar seviyesinden işlem görüyor. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,4 yükselerek 2.056 dolar seviyesinde bulunuyor.

Bugün ise gram altın 465 TL'yi aştı. Swap faizlerinin tekrar normale dönmesiyle TL'deki değer kaybı hızlandı. Çeyrek altın ise 785 TL’den işlem görüyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin