Dolar bugün kaç TL oldu? 21.09.2018 - Güncel Kur bilgileri


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Dolar bugün kaç TL oldu? 21.09.2018 - Güncel Kur bilgileri

Dolar/TL Yeni Ekonomi Programı (YEP) olarak adlandırılan Orta Vadeli Program'da (OVP) büyüme tahminlerinin makul bulunmasıyla ilk etapta 6.13 seviyesine kadar geriledikten sonra yukarı yönlü sert dalgalandı. Kur daha sonra yönünü aşağı çevirdi.

Takip Et

Analistler, programda fazla detay ve yeni bilgi bulunmadığına, bütçeye yönelik rakamlar ile büyük proje finansmanlarının devam edecek olmasının olumsuz algılandığına işaret ederek kar satışlarının yapıldığını belirtiyor.

DOLAR BUGÜN KAÇ TL?

21 EYLÜL 08:55
Dolar ne kadar oldu?
Dolar/TL 6.23/6.2378'den işlem görüyor. Euro/TL ise 7.3428/7.3529 seviyelerinde bulunuyor.

Programı bir hayal kırıklığı olarak nitelendiren Credit Agricole kıdemli gelişmekte olan piyasalar stratejisti Guillaume Tresca, “Büyüme ve cari açık tahminine bakınca çok hırslı… Mali açıkta güçlü bir düzeltme bulunmuyor. Bu yıl aynı, gelecek yıl hafif bir düzeltme, 2020’de ise düzeltme söz konusu. Bu da yalnızca iki yıl içinde olacağını gösteriyor ki bu dönemde birçok şey olabilir. Dolayısıyla bu cephede gerçek bir taahhüt yok. Bu da ilk hayal kırıklığı” dedi.

“İkinci hayal kırıklığı ise kötü kredilerin içine konacağı bir banka, NPL’lere nasıl muamele edileceği, bankacılık sistemi ve şirketlerin döviz fonlamaları gibi konularda elimizde yeni bir şeyin olmaması” diyen Tresca, “Piyasa yeni birşey beklediği için hayal kırıklığına uğramış olabilir. Albayrak’ın Ağustos’ta söylediklerine kıyasla yeni hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin