Dolar 5 'e gidiyor! Euro ve sterlin yeni rekor kırdı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Dolar 5 'e gidiyor! Euro ve sterlin yeni rekor kırdı

Yeni güne 4.5923 lira ile rekor düzeyden başlayan dolar, rekor tazeleyerek 4.6227 liraya kadar çıkarak tarihi bir rekor dah akırdı. Euro 5.4620 lira ile, sterlin de 5.2282 lira ile rekorlarını bir kez daha tazelediler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saray'a çağırdığı Merkez Bankası başkanı konuşmuyor, Merkez'den dolara bir müdahale gelmiyor. Dolarda yeni rekor Fitch'in politik belirsizlik açıklamasının ardından geldi.

Takip Et

DOLAR KAÇ TL REKORUNU KIRDI?

Bankacılar iç siyasi gelişmelerin ve küresel piyasaların yakından takip edildiğini TL’ye özgü artan baskı sonrası Merkez Bankası’nın olası adımlarının ve/veya açıklamalarının da yakından izleneceğini belirtiliyorlar.

Dolar ne kadar oldu?
 

Dolar Kaç TL Oldu 4.62 Tl rekoru.. 22.05.2018 Salı
Dolar/TL 4.6178/4.6192'den, Euro/TL 5.4550/5.4572'den işlem görüyor.

ABD faizlerinin yüzde 3 üzerinde seyretmesi ve seçim öncesi artan harcamaların bütçeyi baskılayacağı endişesiyle gösterge 10 yıllık tahvilde getiriler son üç haftada 250 baz puan yükseldi ve bileşik faiz yüzde 15’in üzerinde seyrediyor.

 

Merkez Bankası Başkanı Murat Cetinkaya en son geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İran Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Mahmud Vaizi ile görüştü. Gündem iki ülke arasındaki ticaretti!


Dolardaki güçlenme eğilimi, ABD faizlerinin yüzde 3 üzerinde seyretmesi gibi küresel nedenlerin yanı sıra Erdoğan’ın başkanlık sistemi ile para politikası üzerindeki etkinliğini artıracağına yönelik söylemleri gibi lokal nedenler de kuru baskılamaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin