Doğan Grubu D&R'ı Sabah'a satıyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Doğan Grubu D&R'ı Sabah'a satıyor

Son dakika.. Doğan Medya'nın satılmasının ardından bir büyük satış daha gerçekleşti.. ATV ve Sabah'ı da bünyesinde bulunduran Turkuvaz Grubu'na ait TveK, 157 şubeli D&R'ı satın aldı. Haziran 2017'de kurulan TveK, D&R'ı da satın almasıyla kuruluşundan 10 ay sonra Türkiye'nin açık ara en büyük kitabevi oldu.

Takip Et

Kaynak Holding'in sahip olduğu FETÖ soruşturmaları kapsamında el konan NT Kitabevi Turkuvaz Medya'nın bünyesinde kurulan TveK'ya TMSF tarafından satılmıştı. Turkuvaz Medya şimdi de Türkiye'nin en büyük kitap evlerinden D&R'ı satın almak için protokol imzaladı.

D&R'ın 440 milyon TL'ye Turkuvaz Medya'ya satılması bekleniyor. D&R ve TveK arasındaki şirket evliliği sonunda oluşacak yeni yapının 67 ilde, 289 şubesi bulunacak.

Doğan Grubu TK Kitap evi satılıyor

157 ŞUBESİ VARKEN REKABET KURUMU SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI
157 şubesi olan D&R hakkında Rekabet Kurumu tarafından soruşturma başlatılmıştı. Geçen Temmuz ayında başlatılan soruşturma sonucunda D&R'ın pazardaki hakim konumunu kullandığı iddiasıyla soruşturma açılmasına izin verilmişti.

Doğan Grubu TK Kitap evi satılıyor

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada soruşturma kararı şu ifadelerle duyrulmuştu: Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 08.06.2017 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun'un ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak Doğan Müzik Kitap Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş hakkında soruşturma açılmasına, 17-19/296-M sayı ile karar verdi. Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesi, teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri; 6. maddesi ise hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır.

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin