Diyarbakır’dan acı haber! 3 asker şehit, 2'si ağır 5 yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Diyarbakır’dan acı haber! 3 asker şehit, 2'si ağır 5 yaralı

Son dakika.. Diyarbakır'dan kahreden haber geldi.. Dicle'nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyon sırasında, daha önce PKK'lı teröristler tarafından araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 2'si ağır, 5 asker yaralandı. Yaralı askerlerimizden Antalya Gazipaşa nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Fatih Uysal yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit sayımız 3'e çıktı.. Uysal'ın Alanya'daki evine acı haber ulaştı.. Şehit verdiğimiz Ağrı ve Diyarbakır'da devam eden operasyonda 8 terörist öldürüldü

Takip Et

Diyarbakır’dan son dakika acı haber geldi…

Dicle ilçesindeki Görese Dağı bölgesinde, güvenlik güçlerince PKK terör örgütüne karşı yürütülen operasyon sırasında, teröristlerce araziye döşenen el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada, 2 asker şehit oldu, 2’si ağır, 5 asker yaralandı. Yaralanan askerlerimiz, Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı..

HASTANDEN KÖTÜ HABER GELDİ: ANTALYA-GAZİPAŞAYA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Antalya-Gazipaşa doğumlu Uzman Çavuş Fatih Uysal ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Şehit Uzman Çavuş Uysal'ın şehit ateşi baba ocağına düştü..

Şehit Fatih Uysal Antalya Gazipaşa

Şehit Fatih Uysal'ın geçtiğimiz yıl sosyal medyada yaptığı paylaşım yüzekleri dağladı;

İLGİLİ HABER

Şehid Uysal'ın o paylaşımı; "Bana sen kimsin diye sorma cünkü benim hikayem çok uzun ve kanlı. Bizim atamız Mete Han cine sed döşettirendir. Atamız Attila Han avrupaya kan kusturandır. Atamız Alparslan Han 50 bin ile 200 bin kişilik orduyu yok edendir. Atamız Kılıç Arslan 2 bin kişiyle 500 bin kişilik bir orduyu Hataya kadar kovalayandır. Atamız Kürşad 40 Çeri ile binlerce kişilik Cine karşı durandır. Atamız Fatih Sultan Mehmed Han Gemileri karadan yürütüp cağ acayıp kapayandır...
Ha bunlar zaman aşımına uğramış diyorsan daha dün Canakkalede 1 metrekareye 6000 mermi düştüğünü gören. Bir dakika sonra öleceğini bile bile bir adım geri atmayan gözünü kırpmadan Allah Allah diyerek ileriye koşan. 13-14 yaşlarında şehit düşen ama yüzlerinde tebessüm olan. Kadınları cesurca cepheye giden, yüreğinde tek vatan aşkı yanan, bir milletin torunuyum. Atatürk dediğimizde, herkesi saygı duruşuna geçiren ataların torunuyum ben. 
Bugün bile şaadet şerebini içen şehitlerimiz var, korkusuz ve cesur. Ben nasil gurur duymam tarihimle milletimle. Her zerrem şöyle bağırır benim. TÜRK OLDUĞUMDAN GURUR MÜSLÜMANLIĞIMLA ONUR DUYUYORUM!"

Fatih Uysal Antalya

Dim Medya A.Ş. ve Yeni Alanya Gazetesi internet sitelerinde yayınlanan haber, yazı, resim ve fotoğrafların FSEK ve Basın Kanunu'ndan kaynaklanan her türlü hakları Dim Medya Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'a aittir.İzin alınmaksızın, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.https://www.yenialanya.com/gundem/teroristlerin-dosedigi-mayin-patladi-birisi-gazipasali-3-sehit-4-gazi-h315457.html

Yeni Alanya Gazetesi. ALANYANIN HABER SİTESİ, DİM MEDYA, ALANYA NEWS.

 

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, terörle mücadele kapsamında Dicle ilçesi kuzeyinde operasyon gerçekleştirildiği belirtilerek, şöyle denildi:

“İcra edilen operasyon esnasında, 13 Mart 2018 Salı günü saat 14.15 sıralarında teröristlerce daha önceki tarihlerde döşenmiş olan mayın/EYP’ye temas sonucunda meydana gelen patlamada, 2 kahraman silah arkadaşımız olay yerinde şehit olmuş, 2’si ağır, 3’ü hafif olmak üzere 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralanan arkadaşlarımızın Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde tedavilerine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.”

KONYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Diyarbakır’ın Dicle ilçesi kuzeyinde yapılan operasyonda, PKK’lı teröristlerce araziye önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 2 askerden Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Ümmet Ufacık’ın (28) memleketi Konya’nın Akşehir ilçesine ateş düştü.

ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ ÜMMET UFACIK
DİYARBAKIR’IN DİCLE İLÇESİNDE PKK’LI TERÖRİSTLER TARAFINDAN DAHA ÖNCE TUZAKLANAN PATLAYICININ İNFİLAK ETMESİ SONUCU ŞEHİT ASKERLERDEN BİRİ OLAN JANDARMA ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ ÜMMET UFACIK’IN KONYA’NIN AKŞEHİR İLÇESİNDE BULUNAN BABA EVİNE ACI HABER ULAŞTI.

Dicle ilçesi Görese Dağı bölgesinde, güvenlik güçlerince terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonda, teröristlerce araziye önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Ufacık, şehit oldu. Konya’da yaşayan Ufacık ailesine, oğullarının şehit olduğu haberi Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Belediye Başkanı Salih Akkaya ve askeri yetkililer tarafından verildi.

Manavlık yapan baba Bahattin Ufacık, iş yerinden çağrılıp, eve geldikten sonra acı haberi aldı. Tarlada çalışan anne Tülay Ufacık ise komşuları tarafından telefonla aranıp, ‘Antalya’dan misafirlerin geldi’ denilerek, eve çağrıldı.

ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ ÜMMET UFACIK Konya

Komşularına inanmayan anne, oğluna bir şey olup, olmadığını sordu. Eve gelen anne Ufacık da acı haberi askeri yetkililerden aldı.

Kıdemli Astsubay Çavuş Ümmet Ufacık

Bekar olduğu öğrenilen şehit Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Ümmet Ufacık’ın cenazesinin yarın memleketi Akşehir’de defnedilmesi bekleniyor.

AJANSLAR

 

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin