Diyarbakır'daki hain terör saldırısını PKK üstlendi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Diyarbakır'daki hain terör saldırısını PKK üstlendi

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da dün meydana gelen patlamanın, emniyet binası altına tünel kazmak suretiyle gerçekleştirilen bir terör saldırısı olduğunu duyurdu.. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün ek binasında biri polis, 2 sivil toplam 3 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi.

Takip Et

Diyarbakır Valiliği, saldırı için 30 metrelik tünel kazıldığını ve 1 ton patlayıcı kullanıldığını açıkladı. Terör saldırısıyla ilgili yapılan operasyonda ise olayla doğrudan bağlantılı 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan Reuters haber ajansı, Diyarbakır'daki hain saldırıyı terör örgütü PKK'nın üstlendiğini duyurdu.

Diyarbakır Patlama

Merkez Bağlar İlçesi'ndeki Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ek binasında kazılan tünelde tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1'i polis, 2'si sivil toplam 3 kişinin şehit olduğu saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi.

Diyarbakır PKK saldırısı bomba

TÜNELİN UCU PATLAMA NOKTASINDA!

Bu arada patlama noktasında tünelin ucunun bulunduğu görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, yerin yaklaşık 2 metre altında kazılan ve bir insanın geçebileceği çapta olan tünelin diğer ucunun ise atölyenin karşısında bulunan bir inşaatın alt katına çıktığı belirtildi.

Dİyarbakır Tünel patlama

Diyarbakır PKK terör saldırısı son dakika

'AMAÇLARI BÜTÜN EMNİYET BİNALARINI PATLATMAKTI'

Öte yandan tünel kazan teröristlerin hedefinin bütün emniyet binalarını patlatmak olduğunun tahmin edildiği bildirildi. Teröristlerin kazdıkları tünel ile emniyet yerleşkesinde bulunan binaların altına kadar geldikleri ve tünele patlayıcı yerleştirmeye başladıkları belirtildi. Güvenlik kaynakları, tünelin tamamen patlayıcılarla doldurulduktan sonra saldırının gerçekleştirileceğinin tahmin edildiğini ancak dünkü patlamanın plansız yaşanması üzerine bu hain saldırının asıl hedefine ulaşamadığını söyledi.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin