Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı: Büyük temizlik başlıyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı: Büyük temizlik başlıyor

Diyarbakır'da yuvalanan terörist unsurların bölgeden temizlenmesine yönelik askeri harekat başlatılacak.. Hani, Lice ve Kocaköy ilçelerine bağlı 13 mahallede tespit edilen, PKK yöneticilerinin bulunduğu bölgelere JÖH,PÖH girip girip, uçaksavar ve doçka mevzileri vurup geniş çaplı temizlik yapacak..

Takip Et

Diyarbakır Valiliği, Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek için operasyon düzenleneceğini duyurdu.

Operasyonda, sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevziilerini ve malzemelerini imha edilecek..

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince Lice ilçesine bağlı olan, Güçlü, Gökçe, Ziyaret, Uçarı, Serince, Çağdaş, Kayacık ve esenler Mahalleleri, Hani İlçesine bağlı olan Kırım, Gömeç ve Yayvan Mahalleleri ile Kocaköy İlçesine bağlı olan Şaklat ve Yazıköy Mahallelerindeki sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 09 Eylül 2016 Cuma günü saat 05.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır.

Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin