Rusya da kandırdı! Dışişleri'nden terörist Mihraç Ural tepkisi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Rusya da kandırdı! Dışişleri'nden terörist Mihraç Ural tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü elebaşı Mihraç Ural'ın Soçi Kongresi'ne katılımından duyduğu rahatsızlığı Rus makamlarına ileterek izahat istedi. 2 Büyük katliamın faili terörist Mihraç Ural Kimdir.. Rusya, AKP hükümetini, Hatay Reyhanlı'da 52 vatandaşımızı katleden cani terörist Mihraç Ural'ı Soçi'ye davet ederek kandırdı mı... İşte detaylar..

Takip Et

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, THKP-C Acilciler terör örgütü lideri ve 2013 yılında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısı sanığı terörist Mihraç Ural’ın Soçi Kongresi katılımcıları arasında görülmesi üzerine Kongre’yi Türkiye adına izleyen resmi heyet tarafından etkinliği organize eden Rusya Federasyonu Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları nezdinde girişimde bulunuldu.

Dışişleri Bakanlığınca ismi daha önce tevdi edilen davetliler listesinde yer almayan bu terörist elebaşının kongrede hazır bulunmasından duyulan rahatsızlık Rus makamlarına iletilerek yetkililerden izahat istenildi. Rus makamlarının da, vakayı ivedilikle inceleyecekleri ve sonucuyla ilgili bilgi vereceği kaydedildi.Türkiye'nin ısrarı nedeniyle PKK'nın Suriye kolu PYD-YPG'yi Soçi toplantısına davet etmeyen Rusya, Türkiye'deki pek çok terör eyleminden sorumlu olduğu iddia edilen THKP-C Acilciler örgütü lideri Mihraç Ural'ı davet etti. Hakkında pek çok kez “öldürüldüğü” iddiası ortaya çıkan Mihraç Ural'ın Soçi'de, Suriye'nin geleceğine ilişkin toplantıda katılımcılar arasında olduğunu gören Türkiye heyeti, derhal Rus makamları ile temasa geçti.

THKP-C Acilciler örgütü lideri Mihraç Ural

Ural'ın toplantıya davet edilmesi Rusya nezdinde protesto edildi, kabul edilemez olduğu söylendi. Ural'ın adının, Soçi toplantılarına ev sahipliği yapan Rusya tarafından, önceden Türkiye'ye iletilen “katılımcı listesinde” yer almadığı da ortaya çıktı. Türkiye, Rusya'dan Mihraç Ural'ın, davetli listesinde olmamasına rağmen, nasıl Soçi toplantısına katılmış olduğuna ilişkin açıklama istedi.

REYHANLI SALDIRISININ FAİLİ OLDUĞU AÇIKLANMIŞTI

Terör faaliyetlerini Suriye'den yöneten Mihraç Ural'ın ve elebaşı olduğu Acilciler örgütünün Türkiye'de sorumlu olduğu en büyük terör eylemi Reyhanlı saldırısı olmuştu. Ural, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'dan da”kadim dostum” olarak bahsettiği de kamuoyuna yansımıştı.

THKP-C Acilciler örgütü lideri Mihraç Ural

SURİYELİ MUHALİFLER RUSYA’YI TERK ETTİ
Suriye muhaliflerden oluşan heyet, Soçi’de düzenlenen Suriye Ulusal Dİyalog Kongresi’ni boykot ederek, Rusya’yı terk etti. Yaklaşık 100 kişiden oluşan heyette Suriye’nin “geçici hükümeti”nin eski başkanı Ahmed Toame, silahlı muhalefet temsilcisi Yasir Abdurrahim, Özgür Suriye Ordusu Genel Sekreteri Ahmet Berry ve diğer muhalifler yer alıyordu. Türk Hava Yolları TK-3443 ile Soçi Uluslararası Havalimanından Ankara’ya yolculuk yapmayı planlayan heyet, Moskova saati ile 14.35’te Rusya’yı terk etti.Kalkıştan önce heyet, “gerçekleşmemiş sözler” başlığı ile bir bildirdi paylaştı. Bildiride kongre logosu üzerinde Suriye bayrağının yer almasından dolayı memnun olmadıkları belirtildi. Öte yandan Soçi’deki Ulusal Diyalog Kongresi, Suriye’nin tüm siyasi ve etno-itiraf gruplarını temsil eden bin 500’den fazla kişinin katılımı ile gerçekleşti. Kongrede Suriye’nin yeni anayasası üzerine çalışmalar yapıldı. SÖZCÜ

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin