Demirtaş'tan Erdoğan'a: İspatla, Senin Lehine Adaylıktan Çekileceğim


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Demirtaş'tan Erdoğan'a: İspatla, Senin Lehine Adaylıktan Çekileceğim

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden 'Kobani olayları' yanıtı verdi. Erdoğan, seçim için yaptığı mitinglerde 6-7 Ekim olaylarında ölenlerden Selahattin Demirtaş'ı sorumlu tutmuştu.

Takip Et

'SANA SİYASİ TARİHİNİN EN BÜYÜK FIRSATI'

Cuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Demirtaş, iddialarını ispatlaması halinde Erdoğan lehine adaylıktan çekileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim için yaptığı mitinglerde 6-7 Ekim olaylarında ölenlerden Selahattin Demirtaş'ı sorumlu tutmuştu. 

İşte Demirtaş'ın paylaştığı o mesaj:

Selahattin Demirtaş ise sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu;,

"Ey Erdoğan! Sana siyasi tarihinin en büyük fırsatı: 24 Haziran’a kadar bu tweetimin altına, Selahattin Demirtaş olarak yaptığımı iddia ettiğin "53 kişinin katledilmesi sözde talimatımı" paylaşırsan söz veriyorum, senin lehine Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekileceğim" ifadelerini kullanarak Erdoğan'dan bu iddiasına dair detayları paylaşmasını istedi.

"Kobani olaylarının arkasındaki provokatör ve azmettiricilerin ortaya çıkması için TBMM'de verdiğimiz 12 adet araştırma ve soru önergesi AKP'liler tarafından reddedilmiştir"

"Yasin Börü ve katledilen diğer kişiler Erdoğan'ın umurunda bile değildir. Erdoğan bunu istismar aracı olarak kullanmaktan çekinmemiştir ve bu nedenle sadece seçim dönemlerinde gündeme getirmiştir"

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin