Dehşet: Şanlıurfa'da düğün yemeğinden 200 kişi zehirlendi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Dehşet: Şanlıurfa'da düğün yemeğinden 200 kişi zehirlendi

Şanlıurfa'da olası bir faciaya ramak kaldı.. Birecik ilçesinde 2 ayrı düğünde 200 kişi yedikleri yiyecekten zehirlenerek çevre hastanelere kaldırıldı.. Birecik Kaymakamı Kadir Perçi: Kesin olmamakla birlikte yaklaşık 200 kişinin yedikleri yemekten etkilendiğini değerlendiriyoruz. Yaklaşık olarak ilk belirlemelere göre 200 kişinin zehirlenmesiyle sonuçlanan olayda bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi..

Takip Et

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, 2 ayrı düğünde yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle yaklaşık 200 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mezra Mahallesi'nde düzenlenen düğünlerde dağıtılan yemeklerden yiyenlerden bazılarının karın ağrısı ve kusma şikayetiyle Birecik ve Gaziantep'teki hastanelere başvurduğunu söyledi.

KAYMAKAM: 200 KİŞİNİN YEMEKTEN ETKİLENDİĞİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Şanlıurfa'nın Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, ilçedeki 2 ayrı düğüne katılan 600 kişiden 200'ünün yedikleri yemekten zehirlendiklerini değerlenirdirdiklerini söyledi. Perçi, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve yemekten numuneler alındığını belirterek, şunları söyledi:
"Devlet Hastanemize yapılan resmi müracaat 84'e ulaştı. Ama aldığımız bilgi, gündüz saatlerinde de yaklaşık 30 kişi aynı şikayetle başvuruda bulunmuş. Ancak sayı artmış. İki düğüne Gaziantep ve Nizip İlçesi'nden de çok sayıda kişi katılmış. Bu kişilerden de yaklaşık 80 kişi oradaki hastanelere başvurmuş. bulunduğu bilgisini aldık. Muhtarımız her 2 düğünde yaklaşık 600 kişinin aynı yemekten yediğini söyledi. Bu kişilerin de hastanelere başvurma ihtimali var. Düğünlerde pilav, tavuk ve cacık dağıtılmış. Biz zehirlenmenin tavuktan kaynaklandığını düşünüyoruz. Hastane personelimiz, doktorlarımız ve diğer bütün personelimiz şu an teyakkuz halindeler. Kesin olmamakla birlikte yaklaşık 200 kişinin yemekten etkilendiğini değerlendiriyoruz. Taburcu edilen vatandaşlarımız da var, çok şükür durumu ağır vakamız bulunmuyor." 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin