Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı ile görüşecek


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı ile görüşecek

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, AKP Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek.

Takip Et

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya’nın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceği öğrenildi.

Merkez Bankası, doların 4,50’yi aşmasının ardından açıklama yaptı. Kurdaki sert yükseliş sonrası TCMB açıklamasında piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumlarının yakından takip edildiği, gerekli adımların atılacağı bildirildi.

Açıklamada, “Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır” dendi. Açıklama sonrası dolar tarihi zirve seviyelerden 4.41’e kadar geriledi.

“VERİLEN SİNYALLERİ KENARA KOYACAK HALİ YOK”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Londra'da yaptığı açıklamada, “Şu anda öyle veya böyle siz ülkede yürütmenin başısınız. Tabi ki TCMB bağımsızlığı söz konusudur. Ama TCMB bağımsızlığının gereği ile kalkıp, herhalde yürütmenin başı olan bir başkanın burada vermiş olduğu sinyalleri bir kenara koyacak hali yok. O da tabi buna göre değerlendirmelerini yapacaktır. Adımlarını ona göre yapacaktır. Ben bunun gelecek için çok isabetli adımların atılmasına vesile olacağına inanıyorum.”Şu anda öyle veya böyle siz ülkede yürütmenin başısınız. Tabi ki TCMB bağımsızlığı söz konusudur. Ama TCMB bağımsızlığının gereği ile kalkıp, herhalde yürütmenin başı olan bir başkanın burada vermiş olduğu sinyalleri bir kenara koyacak hali yok. O da tabi buna göre değerlendirmelerini yapacaktır. Adımlarını ona göre yapacaktır. Ben bunun gelecek için çok isabetli adımların atılmasına vesile olacağına inanıyorum.” demişti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin