Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşması yapıyor.


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşması yapıyor.

Son dakika haberi.. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi kazanmasının ardından AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yapıyor.

Takip Et

İşte eşi Emine Erdoğan ile balkondan partililere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Sevgili milletim, bizi izleyen aziz milletim, sevgili Ankaralılar, değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Hiç endişeniz olmasın, şer planında, hiçbir gücün önünde eğilmedik. Sadece ve sadece Allah'ın huzurda eğildik."

"Sizden 3 Kasım 2002, kasım seçimlerinde yanımızdaydınız, bizi iktidara taşıdınız. Durmak yok yola devam dediniz, bu şarkı burada bitmez dediniz. Sizden 22 Temmuz 2007 seçiminde yanımızdaydınız, vesayete karşı hep birlikte mücadele etti. Sizler 2011 seçimlerinde yanımızdaydınız. Sizler gezi olaylarında 17-25 aralık Emniyet yargı darbe girişiminde yanımızdaydınız. Sizler 2015 seçiminde, özellikle 1 Kasım'da yanımızdaydınız. Türkiye'nin diz çökmesini bekleyenlere derslerini hep birlikte verdik. Sizler 15 Temmuz darbe girişiminde buradaydınız. Genel merkezimize işgale gelmek isteyenler oldu. Cumhurbaşkanlığı külliyesinin çevresindeydiniz, Ankara emniyetinin önündeydiniz, Gölbaşındaydınız. Nerede bir darbeci varsa hepsinin karşısında oldunuz."

"Amerika'daki oylara bakıyorum. Orada ana muhalefete bayağı oy gelmiş. Halep oradaysa arşın sandıkta. Sizler 16 nisan halk oylamasında yine bizim yanımızdaydınız. Bugün, ülkemizin 1 asrının belirleyicisi olan 24 haziran seçimlerinde yine yanımızda oldunuz. 24 haziran seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını cenabı allahtan niyaz ediyorum."

"Bu seçimin galibi demokrasidir. Bu seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir. Siz tarih yazıyorsunuz. Asırlar sizi çok farklı anacak."

"Türkiye, 24 Haziran gecesini geleceğine bu sabah olduğundan çok daha fazla güvenle bakarak tamamlayacaktır. İşte YSK başkanı az önce, bu seçimin galibinin salt çoğunlukla Erdoğan olduğunu açıklamıştır."

"Bildiğiniz gibi en yakın arkadaşımızla aramızdaki fark 20 puanın üzerinde, 22 puan. Şahsıma, ittifakıma ve partime güvenen tüm kardeşlerime milletime şükranlarımı sunuyorum. Cumhur ittifakının bir diğer kanadı olan MHP'nin Genel Başkanı sayın Bahçeli'ye ve MHP'nin tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Aynı şekilde merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun yadigarı Alperenlere teşekkür ediyorum. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun sandığa giderek demokratik hakkını kullanan her vatandaşıma teşekkür ediyorum."

"Seçimlerde hem şahsımızın cumhurbaşkanlığı adaylığı ve hem milletvekili adaylarımızın adaylığı için çalışan AK Partimizin tüm mensuplarına gerçekten teşekkür ediyorum."

"Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı da aldık. Önümüzdeki dönem milletimizin karşısına tüm bu eksiklerimizi tamamlayarak çıkacağımıza emin olun."

"Hemen yarından itibaren milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için koşturmaya başlıyoruz. Meclis toplanıp cumhurbaşkanlığı yeminimizi yapana kadar bu çalışmalarımızı gözden geçirip kemale erdireceğiz."

"Yemin törenini hemen ardından bakanlarımızı bürokratlarımızı belirleyip programımızı uygulamaya başlayacağız. Türkiye bir demokrasi imtihanını daha tüm dünyaya örnek olacak şekilde geride bırakmıştır."

"Kazanan demokrasimiz olmuştur. Kazanan hizmet siyaseti olmuştur. Kazanan milli iradenin üstünlüğü olmuştur. Kazanan Türk milleti olmuştur. Kazanan bölgemizdeki tüm mağdurlar olmuştur. Bizlere bu günleri gösteren rabbime hamd ediyorum."

"Sandıkta bize verdiğiniz güçle, ülkemizi 2023 hedeflerine inşallah hep birlikte ulaştıracağız. Terör örgütlerinin üzerine çok daha kararlı bir şekilde gideceğiz. Bayrağımız inşallah çok daha nazlı dalgalanacak. Ezanlarımız çok daha huşu ile okunacak. Her bir vatandaşımızın huzurunu ve refahını daha ileriye taşıyacağız."

"Türkiye tercihini demokrasisine hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaktan reformlarını devam etmekten yana kullanmıştır. Türkiye tercihini 2023 hedeflerinden 2053 ve 2071 vizyonlarından yana kullanmıştır. Türkiye tercihini PKK'dan FETÖ'ye kadar tüm terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmekten yana kullanmıştır." 

"Bu sonuçlar aynı zamanda ülkemize kem gözle bakan, terör örgütlerinden küresel çıkar çevrelerine kadar herkesin karşısında dimdik durulacağının ifadesidir. Milletimiz bu seçim sonuçlarıyla o kadar çok çevreye o kadar farklı mesajlar vermiştir ki dünyanın tüm siyaset bilimcileri bir araya gelip yıllarca çalışsa bunu zor çözer."

"Şu güzel manzara için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin