Cumhur İttifakı'da BBP Çatlağı: İsyan ve herşey olabilir


yayincilar/altan-adacay/altan-adacayx60.jpg Kaynak: Altan Adaçay
Cumhur İttifakı'da BBP Çatlağı: İsyan ve herşey olabilir

AKP-MHP ve BBP'nin pamuk ipliğine bağlı kurdukları Cumhur İttifakı'nda şimdi de BBP krizi baş gösterdi. AKP'nin aday listelerinde sadece Genel Başkan Mustafa Destici seçilme ihtimali olan sıradan kendine yer bulurken, diğer BBP'liler seçilme olasılığı mucizelere bağlı sıralara atıldı. Bu durumun büyük bir isyanın ateşleyicisi olacağı iddia ediliyor. Usta gazeteci Saygı Öztürk'ün haberine göre, BBP yönetimi 'Oyuna, satışa geldik' diyor ve olağan üstü toplantı kararı aldı.. İşte detaylar..

Takip Et

AKP-MHP ve BBP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nda her geçen saat yeni bir çatlak oluşuyor. Dün AKP'nin aday listelererini YSK'ya teslim etmesinin ardından ortaya çıkan tablo BBP krizine neden oldu. BBP'nin ittifaktan çekilmesi an meselesi! Öte yandan MHP'den bazı milletvekilleri de, tabanın ittifaka destek vermeyeceğini yüksek sesle dile getirmeye başladı. Bu sesler arasında 'Milliyetçiliği şeytani bir düşünce olarak gören Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ülkücüler oy vermeyecektir' diyen MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya öne çıkıyor..

BAHÇELİ 'AF'FETMEYECEK!

MHP lideri Bahçeli'nin af talebinin karşılıksız kalması, hatta Bahçeli'nin ikinci kez yineledği 'af konusunda kararlıyız..' çıkışı sonrası AKP kanadından gelen 'muhatap almayın, polemiğe girmeyin' takdiği, Cumhur İttifakını uçurumun ucuna getirdi. MHP kulislerinde, Bahçeli'nin itibarına zarar veren bu 'af' çıkışına AKP'den gelen tepkiler karşılıksız kalmayacak. Konu henüz kapanmadı ve son sözü Bahçeli söyleyecek!

BBP'NİN İTTİFAKTAN ÇEKİLMESİ AN MESELESİ

Usta gazeteci Saygı Öztürk'ün verdiği bilgillere göre, AKP ve MHP’nin oluşturduğu ‘Cumhur İttifakı’na, AKP listelerinden dahil olan BBP’de huzursuzluk hakim. Listede ‘seçilebilir’ yere sadece parti lideri Mustafa Destici’nin konulması partide tepkilere neden oldu. Partililer; Destici dışındaki BBP’li adayların, AKP listelerinde ‘seçilebilir yerden’ gösterilmediği görüşünde.

İLGİLİ HABER

Seçilme ihtimali olan tek isim olan Destici Ankara 2, bölge birinci sıradan AKP'nin milletvekili adayı oldu.

Parti Başkanlık Divanı bugün olağanüstü toplanıp adaylıklardan çekilmeyi tartışacak. Divan’da; AKP’ye, BBP adaylarının sıralarının değiştirilmesinin teklif edileceği kabul görmemesi halinde de adaylıkların geri çekilmesinin masaya yatırılacağı öğrenildi.

“OYUNA, SATIŞA GELDİK.. BÜYÜK İNFİAL VAR..”

Rahatsızlığı doğrulayan bir genel merkez yönetici Sözcü Gazetesi'ne yaptığı açıklamada “Sıralamanın düzeltilmesi talebi çok yüksek, mevcut listeyi kabullenen yok. Tabanda büyük infial var. dedi.

"SAADET PARTİSİ KADAR OLAMADIK.. HEMEN TESLİM OLDUK"

BBP parti yöneticisi, Yönetime kırgınlık ve kızgınlık hakim. Saaadet Partisi kadar olamadık. Hemen teslim olduk. Bir tek başkan (Destici) kesin seçilecek yerde. Oyuna, satışa geldik.”  diye konuştu.

DESTİCİ'Yİ GÖREVLENDİRDİK!.. HATA YAPTIK

Aynı yetkili, AKP ile yapılan ittifak görüşmelerinde tek yetkili olarak Mustafa Destici’yi görevlendirdiklerini hatırlatarak “Hata yapmışız” yorumunda bulundu.

Kaynak: Altan Adaçay

Youtube Kanalımızı Takip Edin