'Corona Virüs ve aşısının 2003 yılında patenti alınmış' iddiaları


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
'Corona Virüs ve aşısının 2003 yılında patenti alınmış' iddiaları

Fransızlar tarafından sosyal medyada paylaşılan bir videoda, dünya genelinde her geçen gün binlerce kişinin hayatını kaybetmesine eden olan Corona Virüs salgının 2003 yılında Fransa'da bir laboratuvar Fransız-Wuhan bir ekip tarafından SARS ve bir başka virüsün etkileşimiyle icat edildiği öne sürüldü. Videoda bu virüsün ve tavşan, fare ve insanlarda denenen aşısının da ulusal patentinin alındığı, bu patentin Fransız Pasteur Enstitü'nün elinde olduğu iddia edildi.. İşte sosyal medyada kısa sürede milyonlarca etkileşim alan o görüntüler.

Takip Et

Fransızlar Corona Vİrüs patent numarası ve belgeleri ile paylaşılan bu iddiaları tartışıyor 

Dünya genelinde şu ana kadar binlerce insanın canını alan yeni tip Corona virüs(Covid-19) salgınınan ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Fransızlar tarafından sosyal medyada paylaşılan bir videoda, coronavirüs salgınının aşısının Fransız ve Wuhan ortaklı bir ekip tarafından 2003 yılında fare, tavşan ve insanlarda denenerek ulusal patentinin alındığı iddia edildi. Videoda SARS virüsü ile bir başka virüsün etkilemiyle labaratuvar ortamında 'SARS-Cov' adı altında geliştirildiği öne sürüldü. Yine iddiaya göre Fransa'daki Pasteur Enstitü'nün bu virüse karşı aşıyı elinde bulunduruyor.

Coronavirüs aşısının 2003 yılında patenti alınmış iddiaları
Coronavirüs aşısının 2003 yılında patenti alınmış iddiaları

 

KORONAVİRÜS TEK BİR VİRÜS DEĞİL!

İddia sahiplerinin sandığının aksine koronavirüs kavramı tek bir virüsü ifade etmiyor. Kavram aynı tip birçok virüs için kullanılan jenerik bir isim. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre koronavirüsler, basit bir soğuk algınlığından SARS'a kadar insanlarda çok çeşitli hastalıklara neden olabilecek birçok virüsün genel adı. Bu virüsler ayrıca hayvanlarda da çeşitli hastalıklara neden olabiliyor.

Virüs, daha önce SARS hastalığının yanı sıra 2015'te Suudi Arabistan'da ortaya çıkan şekliyle (MERS) ölümcül sonuçlar doğurmuştu.

İşte sosyal medyada kısa sürede milyonlarca kez izlenen o iddialar..

Pasteur Enstitüsü "Pasteur Enstitüsü, Fransa merkezli bir kar amacı gütmeyen kuruluştur. Vakfın kuruluş amacı özellikle biyoloji, mikroorganizmalar, hastalıklar ve aşılar hakkında araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütmektir. Wikipedia"

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin