Çiftlik Bank açıklaması! 'İnsanları kandırıyorlar', İşte üye sayısı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Çiftlik Bank açıklaması! 'İnsanları kandırıyorlar', İşte üye sayısı

Yüzbinlerce üyesi olan Çiftlik Bank'ın akıbetinin ne olacağı yavaş yavaş netleşmeye başladı.. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, canlı yayında Çiftlik Bank ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tüfenkçi, İnsanları kandırıyorlar... Bakanlık incelemesi nedeniyle para ödeyemediklerini falan söylüyorlar. Ödeme için hiçbir blokaj ve engel falan yok... dedi.. Bakan sistemde kayıtlı üye sayısını da açıkladı..

Takip Et

SON DAKİKA... ÇİFTLİK BANK'IN SONU GELİYOR MU? GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI'NDAN FLAŞ AÇIKLAMALAR GELDİ..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, canlı yayınında son günlerde 'Saadet zinci' benzerin bir dolandırıcılık sistemi olduğu iddia edilen Çiftlikbank'ın üye sayısını açıklarken, inceleme başlatacaklarını açıkladı. Tüfenkçi, "Kamuoyunda Çiftlik Bank olarak bilinen sistemin, bakanlığımız gelen şikayetler üzerine inceleme yaptı. Ve baktığımızda sistemde 132 bin aktif üye olduğunu gördük, 380 bine yakın da pasif üye var. 500 bine yakın üyelik sistemi var. Neredeyse çok afaki kâr vaatleri var ve toplanan ciddi paralar var. Konu TCK tarafından değerlendirilmek üzere ilgili cumhuriyet başsavcılığına iletilmiştir. Bir örneği de MASAK'a gönderilmiştir.

İLGİLİ HABER

"PARA ÖDEYEMEZ DURUMA GELDİLER" BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Bu incelemeyi, niyet kötü olunca 'Bakanlık ödemelerimizi durdurdu, bilmem ne yaptı. Bankalara blokaj koydurdu.'

Hiçbir blokaj da yok bir şey yok. Zaten sistem sakat olduğu için bu belli bir yerde patlıyor. Parayı toplayamadığı için yoksa eğer üyelerine ödemeler yapacaksa hiçbir engel yok. Hiçbir hukuki engel yok. Ödemelerini yapabilir, taahhütlerini yerine getirebilir.

Sadece biz tespit ettiğimiz hususlarla ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin