CHP'nin 'Adalet ve Cesaret' kurultayı günü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
CHP'nin 'Adalet ve Cesaret' kurultayı günü

CHP'nin 'Adalet ve Cesaret' temalı 36. Olağan Kurultayı başlıyor. 7'nci kurultayına giren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına rakip olabilmek için adayların delegelerin yüzde 10'unun imzasını toplaması gerekiyor.AK Parti'nin temsilci göndermediği kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve aday adayı Muharrem İnce salonda yan yana oturuyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, oybirliğiyle divan başkanlığına seçildi

Takip Et

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı bugün Ankara Spor Salonu'nda başlayacak. 'Adalet ve Cesaret' temalı büyük kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi, ikinci gününde ise 60 kişilik PM ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek. 

11.15 Kılıçdaroğlu, açılış konuşmasını yaptı:

İki değerli yoldaşımız aramızda yok. Biri Deniz Baykal, inşallah kısa sürede aramıza katılacak. Ve aramızda olmayan milletvekilimiz Enis Berberoğlu. Enis Berberoğlu, hakkın, hukukun ve adaletin olmadığı ülkede hiçbir somut gerekçe gösterilmeden içeride tutulmaktadır. Bütün yol arkadaşlarımın selamını gönderiyorum. Enis Berberoğlu'nun tutuklanma gerekçesi hiçbir belgeye dayanmayan belgeyle içeride. Onu tutuklayanlar şu an içeride. Terör örgütlerinin bildiği nasıl devlet sırrı olur. İstediğiniz kadar baskı kurun. Biz bildiğimiz yoldan asla dönmeyeceğiz. Çünkü biz, Kuvayı Milliyeciyiz. 

Elimde bir dilekçe var. Başkanlık divanının oluşturulması için yeterli imza var. Olağan kurultayda başkanlık divanına Sayın Büyükerşen öneriliyor. Sayın Yılmaz Büyükerşen'i kurultayımızı yönetmek üzere görevlendirilmesini oylarınıza sunuyorum... Oy birliği ile kabul edilmiştir.

Salonda CHP'nin tutuklu vekili Enis Berberoğlu'nun fotoğrafları da yer aldı.

Enes Berberoğlu CHP Kurultayı Mesajı

* Salonda tutuklu İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun fotoğrafının yer aldığı “Bir gün mutlaka buluşacağız özgürlükte” yazılı afiş dikkat çekti. Kulislerde Parti Meclisi için adı konuşulan Berberoğlu kurultaya şu mesajı gönderdi:

“Beni bu dört duvar arasında hiç ama hiç yalnız bırakmadınız, hissettirmediniz.
Sağ olun, var olun!
Ne kadar gayret etsem de, içeriden dışarıyı takip etmek gerçekten zor.
Bazen düşünüyorum...
Mücadele içeride mi yoksa dışarıda mı daha çetin geçiyor diye...
Kararsız kalıyorum.
Çünkü bu güzel ülkede zalimlerle adalet ve özgürlük savaşçıları arasındaki kavga çok hassas bir dengeye oturdu.
O sebeple partimin adalet adına attığı her adım, elde ettiği en ufak kazanım, beni sadece gururlandırmakla kalmıyor, özgürlüğüme biraz daha yakınlaştırıyor.

Bu yüzden, “Enis için ne yapmalıyız?” diye düşünmenize hiç gerek yok!
Varlığınız yeter, CHP yeter!
Üstelik sadece bana değil, Türkiye’ye yeter!

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Afrin olmak üzere vatan savunması yapan her Mehmetçiğimiz'in sağ salim dönebilmesi temennisi ile kurultayımızı saygıyla selamlıyorum. Enis Berberoğlu / Maltepe Cezaevi B-9 Üst Koğuş”

11.05 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "İkinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakası yaşanmayacağını" belirterek Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasının doğal olacağını söyledi.

11.01 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve aday adayı Muharrem İnce, salonda yan yana oturdu.

11.00 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sürpriz beklemediğini belirterek Kılıçdaroğlu'nun kurultaydan güçlenerek çıkacağını söyledi.

10.53 Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte salona girdi. Kılıçdaroğlu çiftinin alkışlarla salona girdiği sırada Adalet Yürüyüşü sırasında bestelenen marş çalındı. Kılıçdaroğlu, salonda karanfil dağıttı. 

10.45 CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, AK Parti'nin kurultaya temsilci göndermemesini eleştirdi. Bingöl, "Her fırsatta milli birlikten bahsediliyor. Gün bugün değil mi, gelin o zaman" dedi.

10.40 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay salonuna gitmek üzere eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte evinden çıktı.

Muharrem İnce Kurultay

10.38 Aday adaylarından Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile birlikte salona girdi.


09.15 - Platformun arkasındaki ekranda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın “Eyyy Kılıçdaroğlu”, “Dinle dinle” sözlerinin yer aldığı klip sık sık gösterilirken, partililerden yuhalama sesleri yükseldi.

CHP Kurultay Erdoğan

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin