CHP Milletvekili Niyazi Nefi Kara: Okul ve camilerin suyunda arsenik çıktı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
CHP Milletvekili Niyazi Nefi Kara: Okul ve camilerin suyunda arsenik çıktı

CHP' milletvekili Kara, 'En büyük ihanettir..' dedi ve açıkladı.. CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre, birçok okul ve camilerdeki su numunelerinde, arsenik zehiri maddesi çıktığını söyledi..

Takip Et

CHP'li Niyazi Nefi Kara, partisinin il binasında İl Başkanı Ahmet Kumbul ve merkez ilçelerin başkanları ile basın toplantısı düzenledi. Antalya Su ve Atıksu Genel Müdürlüğü'nün (ASAT) birkaç yıldır su numunelerinin verilerini gizlediğini ileri süren Kara, İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre Antalya'nın bazı bölgelerinde suda olması gerekenin üstünde kanserojen maddeler bulunduğunu söyledi. Niyazi Nefi Kara, "Arsenik konsantrasyonlarını belirlemek amacıyla yapılan çalışmada arsenik konsantrasyonunun yasal sınırı 10 miligram olması gerekirken, Yeniköy depo istasyonunun 13 miligram olduğu Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi'nde açıklanmıştır" dedi.

"KAMUOYUNA EN BÜYÜK İHANETTİR..."

İl Sağlık Müdürlüğü'nün bazı verilerini de açıklayan Niyazi Nefi Kara, Kaş, Kumluca, Gazipaşa, Manavgat, Korkuteli, Demre, Akseki, Elmalı, Gündoğmuş, Döşemealtı, Serik ve Kepez ilçelerindeki okul ve camilerin su numunelerinde koliform, krom, enterokok, nitrat, arsenik gibi tehlike yaratabilecek maddeler bulunduğunu söyledi. Kara, "Halkımız zaten şu an arsenikli ve diğer zararlı maddelerin oranlarının yüksek olduğu suları kullanırken, Boğaçayı gibi arsenik açısından en uygun kaynağın birilerinin çılgın projesi denilerek yok edilmesi hem vatandaşlarımızın sağlığı ile oynamaktır, hem de kamuoyuna en büyük ihanettir" dedi. DHA

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara

ARSENİK NEDİR? ZARARLI MIDIR?

Arsenik, çok güçlü zehirleyici özelliği olan elementtir. Bütün kanser türlerinde arseniğe rastlanır.. Arsenik, endüstriyel açıdan faydalı bir element olmasına rağmen insanlar için oldukça tehlikeli bir maddedir.  Periyodik cetvelde bulunan VA grubunda yer alan yarı metal bir elementtir. Arsenik tüm evrende olduğunu düşülmektedir. Dünya’da arsenik büyük bir bölümü bakır ve kurşun metallarinde bulunur.

TAVUKLARDA VE PİRİNÇTE DE ARSENİK TESPİT EDİLMİŞTİ

Dünyamızda bu kadar fazla bulunan bir maddenin insan üzerinde de büyük bir etkisi vardır. Arsenik maddesi yediğimiz yemek ve içeceklerin içinde de bulunabilmektedir.. Geçtiğmiz yıllarda, tavuklar, pirinç ve meyve suları başta olmak üzere birçok besin ve gıdada insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek oranda arsenik içeriği tespit edilmişti. Ucuz oyuncaklar ve boyalar da arsenik içeriyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin