CHP’de Muharrem İnce resmen Cumhurbaşkanlığına aday gösterildi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
CHP’de Muharrem İnce resmen Cumhurbaşkanlığına aday gösterildi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Muharrem İnce resmen aday. CHP Grubu'nda yapılan gizli oylamada 110 milletvekili oy birliği ile CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce dedi. Partide "Oy birliği ve grup kararı" ile Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığına aday gösterildi. Kararın belli olmasından sonra ilk açıklamasını yapan İnce, basın mensuplarına "Dün zamanı gelince açıklayacağım demiştim, 'gelİNCE' diyerek esprili bir şekilde yanıt verdi. Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964'te tam da bugün doğmuştu. İnce doğum gününde CHP'den Cumhurbaşkanlığına aday gösterildi.

Takip Et

09.00 – Barolar Birliği Salonunda bekleyiş devam ediyor. Biraz sonra burada yapılacak açıklamanın ardından Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’na geçilecek.

09.30 – CHP’nin adayaının açıklanmasana dakikalar kala salondaki güvenlik önlemleri de dikkatten kaçmadı. Salona girerken iki kez üst araması yapıldı.

Muharrem İnce CHP Cumhurbaşkanı Adayı
Fotoğraf: Sözcü

09.39 – Kemal Kılıçdaroğlu ve üç grup başkanvekili adayımız ‘Muharrem İnce’ diye önerge verdiler. “Başka  aday var mı?” diye soruldu. Başka aday çıkmadı. Yasa gereği gizli oylama yapıldı ve oy birliğiyle Muharrem İnce grup kararı alınarak CHP’den Cumhurbaşkanlığına aday gösterildi.

CHP MUharrem İnce
Fotoğraf: Sözcü

09.54 – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’na geldi.

09.55 – CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce salona geldi. Salona girerken Zülfi Livaneli’nin Merhaba şarkısı çalındı. Muharrem İnce salona yanında Engin Altay ile girdi. Salonda Murat Karayalçın ile Hikmet Çetin de yerlerini aldılar.

Bütün tribünlere karanfil dağıtıldı. İnce bütün salonu tribünler muharrem İnce’ye karanfil atacak.

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı  Adayı
Fotoğraf Sözcü
10.00 – CHP Genel Başkanı “Adalet” şarkısıyla salona girdi. Bütün devatlileri selamladı. Kılıçdaroğlu, sağına Muharrem İnce’yi soluna Hikmet Çetin’i alarak oturdu.

10.08 – Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasına  geçildi.

10.12 – Halk oyunları gösterisi başladı.

Muharrem İnce
Fotoğraf: Sözcü
10.20 – Adalet Yürüyüşü barkovizyondan gösterilmeye başladı. Adalet Yürüyüşü’nün gösterimi başlarken salondan bir alkış tufanı koptu.

10.21 –  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da salona geldi.

10.23  – Kılıçdaroğlu konuşmasına başladı. Kılıçdaroğlu’nun kürsüye gelişi sırasında İzmir Marşı çalındı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuşmasını yaparken salonda ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları atılıyor.

10.38 – Kılıçdaroğlu Muharrem İnce’yi resmen açıkladı ve kürsüye davet etti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin