Cerablus'ta 1 tankımız vuruldu, şehitler var! İddiası


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Cerablus'ta 1 tankımız vuruldu, şehitler var! İddiası

Suriye Cerablus'tan son dakika haberi, Bir tankımızın vurulduğu ve şehit olan askerlerimizin olduğu iddialarına başbakan Yıldırım cevap verdi.. Başbakan Binali Yıldırım, bir gazetecinin "Fırat Kalkanı operasyonunda şehit haberleri iddiaları var" yönündeki sorusu üzerine, "Bir tankın hedef alındığı bilgisi var. Teyit edilmesi gerek" dedi.

Takip Et

Başbakan Yıldırım, AK Parti MYK toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yıldırım Kurban Bayramı için kutlama mesajını verirken, "Pazartesi gününden itibaren Kurban Bayramı'nı idrak edeceğiz. Bütün milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Bayramında birlik, beraberliğe katkı sağlamasını niyaz ediyorum" dedi.

'BİR TANKIN HEDEF ALINDIĞI BİLGİSİ VAR'

Başbakan Binali Yıldırım, bir gazetecinin "Fırat Kalkanı operasyonunda şehit haberleri iddiaları var" yönündeki sorusu üzerine, "Bir tankın hedef alındığı bilgisi var. Teyit edilmesi gerek" dedi.

'29 VATANDAŞIMIZ DAEŞ ROKETİYLE ÖLDÜ'
Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı operasyonu çerçevesinde Türkiye'nin amacının güney sınırını emniyet altına olmak olduğunu söyleyerek şunları dile getirdi:
"Cerablus'taki işimiz, ülkemizin güney hudutlarını güvenlik altına almak. Başta DAEŞ olmak üzere terör unsurları bölgelere roket, füze gönderiyorlar, ateş ediyorlar. 29 civarında vatandaşımız bu şekilde hayatını kaybetti. Gaziantep'teki saldırıda da 56 vatandaşımız hayatını kaybetti. ÖSO'ya destek vermek suretiyle operasyona başladık. Bu operasyonun amacı Suriye'nin toprak bütünlüğünü veya yapısını değiştirmek değil, ülkemizin güney sınırlarını emniyet altına almak ve vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak. Bu operasyonlar sadece DAEŞ'e karşı değil YPG, PYD'ye karşı da devam edecek."

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin