ÇAYKUR boykot ediliyor: Hem organik hem milli: 'Hopa Çay içiyorum'


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
ÇAYKUR boykot ediliyor: Hem organik hem milli: 'Hopa Çay içiyorum'

Katarlı bir gruba satıldığı iddia ediliyordu; Milli gururumuzun bir Arap şirketine satılması uzun süre gündemi meşgul etmiş büyük tepki toplamıştı.. Daha sonra geçtiğimiz aylarda 'Organik Çay' adı altında bir çay satışa çıkarmış ve kamuoyunda 'Çaykur bünyesindeki diğer çayların tarım ilaçlı olduğu ve organik olmadığı' yönünde iddialar gündeme gelmişti.. Tartışmaların odağındaki ÇAYKUR, yine bir skandal ile gündeme geldi.. İddiaya göre ÇAYKUR genel müdürü İmdat Sütlüoğlu 'kadın sporculara yapılan desteğin günah olduğunu' söyledi.. Sütlüoğlu'nun bu 'ırkçı ve gerici' yaklaşımı adeta ülke gündeminde infiale yol açtı.. Sosyal medyada ise Bir halk kooperatifi markası olan 'HOPA ÇAY içiyorum' boykotu başladı

Takip Et

Rize Yeşilçay Spor Kulubü Kadın Futbol takımının 2. Başkanı ve Kaçkar TV Spor Müdürü Alaettin Onay, dün akşam Kaçkar TV ekranlarında canlı yayınlanan “Telekulis” programında ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun kadın sporculara yapılan desteğin günah olduğunu söylediğini açıkladı.

Alaettin Onay, Kulüp Başkanı ve Teknik Direktörü İdris Ocak’ın destek bulmak amacıyla ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile görüştüğünü ifade ederek, bu görüşmede Sütlüoğlu’nun kadın sporculara yardım etmenin günah olduğu fetvası verdiğini açıkladı.

Hopa Çay İçiyorum Eren Dağıstanlı

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'unun bu cinsiyetçi söylemlerinin ortaya çıkmasının ardından yurttaşlar sosyal medyada #boykotçaykur etiketiyle ÇAYKUR'u boykot kampanyası başlattı. ÇAYKUR'un piyasada tekel olmadığını belirten sosyal medya kullanıcıları ÇAYKUR ürünleri yerine Hopa Çay çay alınabileceğine dikkat çekti.

Hopa Çay İçiyorum

BİR HALK KOOPERATİFİ KURULUŞU OLAN VE, ARACISIZ, ORGANİK ÇAY SATIŞI YAPAN HOPA ÇAY'IN İNTERNET SİTESİ: http://www.hopacay.com/

 

Hopa Çay Fabrikasında çalışan kadınlar
Hopa Çay fabrikasında çalışan kadın işçiler..

HOPA Çay - Çaykur Boykotu Hopa Çay İçiyoruz

HOPA Çay - Çaykur Boykotu Hopa Çay İçiyoruz

HOPA Çay - Çaykur Boykotu Hopa Çay İçiyoruz

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin