C.Başkanı Erdoğan'dan ABD'li Generale: Sen kimsin haddini bil


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
C.Başkanı Erdoğan'dan ABD'li Generale: Sen kimsin haddini bil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ darbe girişiminde en çok şehidin verildiği Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. Erdoğan burada, ABD'li General Joseph Votel'in "İrtibat halinde olduğumuz üst düzey isimler içeri alınıyor.." sözlerine yönelik. Senin haddine mi, haddini bileceksin, sen kimsin?.. dedi..

Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da FETÖ/PDY darbe girişiminde uçakların hedefi olan ve 50 polisin şehit olduğu Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu saldırılarla sakalımızı kestiler" derken, ABD'li bir generalin açıklamalarına çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Bunun kararını vermek senin haddine mi, haddini bileceksin, sen kimsin? Sen benim ülkemdeki, yapılan bir darbe girişimine yönelik, kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, darbecilerin yanında yer alıyorsun" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkesinde bulunan Şehitler Camisi'nde kıldı.

Erdoğan, cuma namazının ardından, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan Polis Özel Harekat Daire Başkanlığındaki bölüme geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar eşlik etti.

"İÇİMİZDE HAİNLER OLABİLİR' DEMİŞTİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özel Harekat'ta bir konuşma yaptı: 

"Silahlı kuvvetlerimizin en üst kademesindeki sorumlusu olan kardeşlerim, emniyet teşkilatımızın en üstündeki sorumlu kardeşlerim. Bir birlik ve beraberlik içerisinde, bu anlamlı bir araya gelişte hepinizi selamlıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Sizlerin 15 Temmuz'daki duruşunuz, sizlerin aziz milletimle beraber müşterek duruşu bir hain grubun özellikle saldırılarını püskürtmüştür. 'İçimizde hainler olabilir' demiştim. Bu hainler, geldiler, Özel Harekatımızı bombalamak suretiyle 50 kardeşimizin şehit olmasına vesile oldular. Onlar ihanetleriyle anılacak, şehitlerimiz hiç unutulmayacak. Onlar bu vatanı vatan yapanlar olarak anılacaklar. 

ABD'Lİ GENERALE: SEN KİMSİN, HADDİNİ BİL!

Biz askeriyle, polisiyle, köy korucularıyla ve tüm milletimizle 15 Temmuz'da bir olduk, beraber olduk, iri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Türkiye olduk niye biliyor musunuz? Çünkü dünya bu demokrasi nöbetini tutanları sadece izliyor. Sadece bize oralardan geçmiş olsun. Söyledikleri bu. Arkasından 'Gelecek için endişe duyuyoruz.' Endişleri şu; bu içeri alınanlar, tutuklananlar... ABD'de önemli makamda olan bir general 'İrtibat halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınlar olduğunu görüyorum' diyor. İnsan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi, haddini bileceksin, sen kimsin? Sen benim ülkemdeki, yapılan bir darbe girişimine yönelik, kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende, besliyorsunuz. Benim milletimi asla inandıramazsınız. Milletim bu tezgahın içinde olanları da biliyor. Bu tür açıklamalar, bu olayın arkasında kimlerin olduğunu biliyor. Bu açıklamalarla kendinizi açığa çıkarıyorsunuz. 

"SAKALIMIZI KESTİLER ANCAK..."

Yaptıkları tahribatla bizim sakalımızı kestiler, unutmayın kesilen sakal daha gür biter. Ancak biz burada daha güzel bir projeyi buraya inşa edeceğiz. Bu ömrümüzü nasıl noktalacağımıza bir belge var mı? Kimisi trafik kazasında, kimisi kalp krizinden gidiyor, kimileri de bu kutlu yolda şahadet şerbetini içiyor. Ne mutlu şehitlerimize. O kutlu mücadeleyi veren milletimi kutluyorum. Ne aziz, ne büyük milletimiz var. Bu dünyaya demokrasi destanının yazılmasıdır. Yerleri inşallah cennet olsun."

Özel Harekat Dairesi'ni daha önce de Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret etmişti

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin