Müftülüklere Resmi Nikah Yetkisi: Gelinin İçine Cin Girerse!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Müftülüklere Resmi Nikah Yetkisi: Gelinin İçine Cin Girerse!

Bugün Dünya Kız Çocukları Günü. Geleceğimiz onlar; annemiz, ablamız, kardeşimiz veya komşu Ayşe teyze, Fatma nine.. bugün onlara özel olduklarımı hissettirin.. Müftülük evlendirme yetkisi ile onların hukuki haklardan mahrum bırakılıp, medeni yasanın aksine kapatılmalarını, sadece cinsel kimliklerinden ötürü kabul edilmelerini kabul etmiyoruz..

Takip Et

11.10.2017 Bugün Dünya Kız Çocukları Günü, Bugünün Kız Çocukları, Yarının Liderleri...
Dünya Kız Çocukları Günü'nde, her genç kadının kendi topluluğunda güçlü bir etki sahibi olma potansiyelini biz de kutluyoruz. Toplumumuzda kadının rolü daha da artırılmalı. daha güzel yarınlarımızda mutlaka bir lider kadının imzası olacaktır..

Öte yandan, Müftülüklere verilmesi planlanan 'evlendirme yetkisi'ni de, kadınların medeni ve hukuki tüm haklarının elinden alınacağı, erken yaşta evliliklerin (çocuk evlilikleri) legal hale geleceği, tecavüz mağduru kız çocuklarının ve kadınların tecavüzcülerle evlendirilmesinin legal hale geleceği.. gibi benzer birçok nedenden dolayı protesto ediyor ve kınıyoruz..

GELİNİN İÇİNE 'CİN KAÇMIŞ' DERSE

Mecliste oylanması gündemde olan bu 'evlendirme yetkisi' müftüye değil 'müftülüğe' verilmektedir. Yani müftülük bu görevi uygun gördüğü herhangi birine verebilecektir. Mesala bir üfürükçü, büyü yapan bir hacı-hoca tipi, sakalı olan müslüman görünen herhangi birine.. Müfütlüğün kendisine verdiği yetkiyi kullanıp, resmi nikahı kıyma aşamasından önce bu sözde 'evlendirme' görevlisi 'gelinin içine cin kaçmış, önce onu çıkartmam gerekiyor.' diyebilir mi... Mahalle muhtarına görev verebilir, veya bir kanaat önderine veya bir şıha da, olmadı bir tarikat lideri veya aşiret liderine devredebilir müftülükler....

Kız çocuklarına parlak bir gelecek diliyoruz. Kız çocuklarının eğitime kazandırılmasını, toplumda başarılı birer lider, önder olarak siyasetten ekonomiye, ticarete, her alanda onları daha fazla aramızda görmek istiyoruz.. 'Müftülüklere verilen resmi nikah' yetkisi ile onların hukuki haklardan mahrum bırakılıp kapatılması, sadece cinsel kimliklerinden ötürü kabul edilmelerini kabul etmiyoruz.. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin