Bu bebekler büyükler yüzünden acı çekiyor! büyükler öldürüyor..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Bu bebekler büyükler yüzünden acı çekiyor! büyükler öldürüyor..

Dünya Suriye'de işlenen insanlık suçuna sessiz kalıyor. Dünya bu insanlık suçunu ve vahşetini kınıyor, ama Suriyeli kınama istemiyor! Çünkü Suriye kanıyor. Gelişmişlik ve medeniyet dersleri veren ülkeler vahşetin ana sorumlusu ve kanlı ellerini bebek kanlarıyla yıkıyorlar. "Ne zaman insanlar bu kadar vahşi olabildi?" diye sorulan bir sorunun net cevabı ise, İnsana ne zaman bir dilin, bir ırkın, bir mezhebin ve dinin tarafı olduğu söylendiyse, işte o zaman insanoğlu bu kadar vahşileşti!

Takip Et

İngiliz Independent internet gazetesinde yer alan habere göre, prematüre bebekler, bombalara hedef olan bir hastaneden çıkarıyor. Görüntülere, duman dolan koğuşlardaki kuvözlerden alınan minik bebekler ile gözyaşlarına boğulan hemşireler yansıyor.

Suriyeli gazeteci Yasser el-rahil tarafından Independent’a servis edilen bir fotoğrafta, bebekler, bir sivile ait olduğu sanılan evde, battaniyelerin üzerine yatılmış halde görülüyor. Bebeklerle ilgilenen ve onları hayatta tutmak için çalıştığı anlaşılan bir hemşire de fotoğrafta yer alıyor.

Suriye'de bebek katliamları

BÖLGEDE HASTANE KALMADI

Geçen Perşembe günü ‘ateşkes’in ardından Suriye rejimi ve Rus uçakları tarafından başlatılan hava saldırılarında bir çocuk hastanesi yerle bir olmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü, Halep’te rejim güçlerince abluka altına alınan bölgedeki tüm hastanelerin hizmet veremeyecek hale geldiğini açıkladı.

Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıların başlamasından bu yana ölenlerin sayısını en az 97 olarak veriyor.

Suriye'de insanlık suçu bebek ölümleri

Londra merkezli Gözlemevi, yalnızca dün aralarında çocukların da bulunduğu 27 kişinin Doğu Halep’te hayatını kaybettiğini açıkladı.

Cumartesi günkü bombardımanın kurtarma ve sağlık tesislerini yok ettiği belirtildi. Yaşanan saldırılar nedeniyle büyük oranda sığınaklarda eğitim veren okulların bugün güvenlik gerekçesiyle kapalı tutulacağını açıklandı.

Suriyeli gazeteci Yasser el-rahil, birçok yaralının durumunun ciddi olduğunu belirterek, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

Suriye'de bebek tedavi eden doktor
Doktorlar, Halep’te yaralanan bir çocuğu tedavi ediyor.

SURİYE HALKI KINAMA İSTEMİYOR

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, “menfur saldırıları” kınadı. Rice, saldırılardan Suriye rejimi ve bilhassa Rusya olmak üzere müttefiklerini sorumlu tuttu.

Devrimci Suriye Güçleri Medya Ofisi üyesi olan Yasser el-Rahil, ABD’den gelen açıklamayı Independent’a şu sözlerle değerlendirdi: “Halep’in doğusundaki Suriyeliler, uluslararası toplumdan gelen açıklamalardan bıkmış durumda. Biz kınama istemiyoruz. Halep’teki bu holokostu durdurmak istiyoruz. İnsanlar Rusya ve Esad rejiminin bombardımanları durdurmalarını istiyor.”

Suriye Bebekler ölüyor, İnsanlık suçu nedir?

Halep, iç savaştan önce Suriye’nin ticaret ve sanayi merkezi olarak biliniyordu.

2012’den bu yana kentin batısı hükümet güçlerinin, doğusu ise isyancıların denetiminde.

BM’ye göre, Suriye ordusu ve müttefiklerinin Eylül ayından başlattığı Halep operasyonunda kentin doğusunda 700’den fazla sivil öldü.

BM füze atışları nedeniyle kentin batısında da birçok sivilin öldüğünü belirtiyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin