Bitlis'te polis noktasına PKK'dan roketatarlı hain saldırı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Bitlis'te polis noktasına PKK'dan roketatarlı hain saldırı

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki polis kontrol noktasına, bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Polislerin saldırıya anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı, kısa süreli çatışmanın ardından teröristler ormanlık kaçtı. Güvenlik güçleri teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyona başlattı.. Bitlis Valiliği hain saldırıda can kaybı ve yaralanma olmadığı ayrıca sosyal medya ve bazı haber kanallarında "bomba yüklü araç" iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıkladı.

Takip Et

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki polis kontrol noktasına, terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi.

Vali Ahmet Çınar, yaptığı açıklamada, ilçede yol kontrolü yapan polis ekibine teröristlerce saldırı gerçekleştirildiğini belirtti.

Saldırının, Çağlayan mahallesinin üst tarafındaki ormanlık tepeden yapıldığını vurgulayan Çınar, "Tatvan ilçesi çıkışındaki polis kontrol noktasında yol uygulaması yapan ekiplere, terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Güvenlik güçlerimizce saldırıya anında karşılık verilmiştir. Yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından teröristler bölgeden kaçtılar. Güvenlik güçlerimizce bütün kaçış noktaları tutuldu." diye konuştu.

Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonların devam ettiğini vurgulayan Vali Çınar, sosyal medyada "Bombalı araçla saldırı yapıldığı" yönündeki paylaşımların da gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

AA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin