Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Erdoğan ve Türkiye'yi sırtından hançerledi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Erdoğan ve Türkiye'yi sırtından hançerledi

Saygın haber kuruluşu 'Middle East Eye', 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ mensuplarıyla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümetinin işbirliği halinde olduğunu yazdı. Gazete, BAE'nin darbenin başarısız olmasınını ardından 16 saat sonra kınamasına dikkat çekerek, , BAE yönetimine danışmanlık yapan Muhammed Dahlan'ın darbeden önce Türkiye'de olduğu ve darbecilere para transferi yaptığını iddia etti..

Takip Et

Middle East Eye Genel Yayın Yönetmeni David Hearst’ün Türk istihbarat servisine yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, BAE yönetimine danışmanlık yapan Muhammed Dahlan’ın darbe girişiminden haftalar önce Türkiye’de darbecilere para transferi yaptığı ve Fethullah Gülen’le ABD’de yaşayan Filistinli bir işadamı üzerinden iletişime geçtiği öne sürüldü.

BAE, MUHAMMET DAHLAN HAKKINDA YOLSUZLUK VE  HAKSIZ KAZANÇ DAVASINI REDDETMİŞTİ.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) ikamet eden Dahlan hakkında "yolsuzluk ve haksız kazanç" suçlamasıyla hazırlanan dosya, geçen yıl Aralık ayında Yolsuzluk Suçları Mahkemesine gönderilmiş, mahkeme davayı ve suçlamaları reddetmişti.

Haberde, Filistin’deki El Fetih'in sürgündeki eski liderlerinden olan Dahlan’a yakın bu kişinin kimliğinin Türk istihbarat servisleri tarafından bilindiği bilgisi de yer aldı.

Guardian gazetesinin eski editörü olan Hearst’ün haberinden öne çıkan vurgular şöyle:

* - 15 Temmuz’da darbe gecesi boyunca Dubai merkezli Arap medyası, Sky News Arabic ve El Arabiya dahil, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’ne karşı yapılan darbenin başarılı olduğu yönünde asılsız haberler yaptı.

* - Bir noktada BAE destekli medya organları, Erdoğan’ın ülkeden kaçtığı yönünde haberler yaydı.

* - BAE’nin darbeyi kınaması ve Türkiye’nin meşru Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vermesi için 16 saat geçti. Suudi Arabistan, bir saat önce kınama yayınladı.

DARBE GİRİŞİMİ BAŞARISIZ OLUNCA…

* - Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından BAE Ankara’yla arayı düzeltmeye çalıştı. Dubai Uluslararası Havalimanı’nda darbeyle bağlantıları olduğundan şüphelenilen iki general gözaltına alındı.

* - Dahlan’ın BAE’den ayrılmak zorunda kaldığı ve Mısır’a gittiği sanılıyor.

*Dahlan, Ortadoğu’daki muhtelif operasyonlarında BAE’nin fon ve bağlantıları için kanal olarak kullanıldı.

* - Middle East Eye, Mayıs ayında, BAE, Ürdün ve Mısır’ın Dahlan’ı Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas’tan sonra Filistin lideri olmasını istediği yönünde haberler yaptı.

* - Dahlan’ın Libya’da iç savaş çıkarma girişimleriyle bağlantılı olduğu sanılıyor.

Türk medyasında daha önce çıkan haberlerde, BAE hükümetine danışmanlık yapan Dahlan’ın yasadışı yollardan Türkiye’ye girerek hükümete karşı muhalif bir oluşum örgütleme girişiminde bulunduğu iddia edilmişti.

SAYGIN MEDYA KURULUŞLARININ REFERANS ALDIĞI BİR PORTAL

Merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Middle East Eye (MEE), Şubat 2014’te Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere ilişkin haberleri duyurmak amacıyla kuruldu. Genel Yayın Yönetmenliği’ni İngiliz Guardian gazetesinin eski dış haber başyazarı David Hearst’ün üstlendiği sitenin tam zamanlı 20 çalışanı bulunuyor. MEE, BBC News, The Huffington Post, The Guardian ve The New York Times gibi saygın yayın kuruluşlarının haberlerinde referans olarak kullanılıyor. Hearst, MEE’nin hiçbir hükümet ya da hareketle bağlantısı olmadığını belirtiliyor. SÖZCÜ

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin