Erdoğan'ın balkon konuşması yarına ertelendi: Ve Koalisyon!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Erdoğan'ın balkon konuşması yarına ertelendi: Ve Koalisyon!

Son dakika. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, resmi olmayan sonuçlara göre bugün akşam yapması beklenen balkon konuşması yarına ertelendi.. Öte yandan AA'nın resmi olmayan sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuracağı hükümetin kanunlarının Meclis'te onaylanması için MHP'nin desteği gerekiyor.

Takip Et

BALKON KONUŞMASINI ANKARA’DA YAPALIM”

Huber Köşkü önünde de vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

“Önümüzdeki dönem milletimiz için çok daha farklı bir dönem olacak. İnşallah sizlerin de dualarıyla bu yavrumuzu sağlıklı görmeyi nasip eder. Değerli kardeşlerim şu anda gelen bütün neticeler hamdolsun yurtiçi yurt dışı güzel olumlu ve parlamentoda her ne kadar hedefe ulaşamadıysak da elimizden gelen bütün gayretlerimizle onu da cumhur ittifakı olarak çözme gayretinde olacağız. Kısıklı’da da bekleyen kardeşlerimiz var. Ama bugünkü programlarımızı Ankara’daki balkon konuşmamızla sonuçlandıralım.”

BALKON KONUŞMASI ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, her seçim zaferinden sonra gerçekleştirdiği balkon konuşmasının Pazartesi gününe ertelendiği açıklandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, her seçim sonrası yaptığı balkon konuşmasını yarına ertelediği bildirildi.

Erdoğan'ın balkon konuşması yarına ertelendi: Ve Koalisyon!
Erdoğan'ın balkon konuşması yarına ertelendi: Ve Koalisyon!

AKP-MHP KOALİSYONU- KİLİT PARTİ MHP OLDU

Resmi olmayan sonuçlara göre AKP 24 Haziran 2018 milletvekili genel seçimlerinde yüzde 42.42 ile 293 milletvekili çıkarıyor. AKP'nin 600 milletvekilli parlamentoda Cumhurbaşkanı'nın yaptığı kanunları onaylayabilmesi için MHP'nin desteğine ihtiyacı var.

akp-mhp
MHP çıkardığı 49 milletvekili ile resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 11.17'sini aldı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli de MHP'nin aldığı oy oranının önemli bir başarı olduğunun altını çizerek, “En kilit parti olduk” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin